Drick det HÄR varje dag så händer något fantastiskt med din kropp!

4608

Visste du att citroner innehåller mer kalium än äpplen eller vindruvor? Detta intressanta faktum är bara ett av många skäl till varför ett intag av citronsaft varje morgon kan påverka din hälsa.

Att starta dagen med citronsaft är ett utmärkt sätt att öka vitaliteten, få mer energi och rensa ut systemet. Det första du fyller din kropp med varje dag kan ha en stor inverkan på din produktivitet och ditt humör.

Det är därför det rekommenderas att börja dagen med en mugg varmt citronvatten. Du kan använda allt från en halv till en hel citron varje morgon.

1. Stärker immunförsvaret

Eftersom citronsaft är fyllt med C-vitamin, är det en naturlig och kraftfull källa till att få ett start immunförsvar. När du är trött, stressad eller överansträngd är det just C-vitamin nivåerna som är de första som sjunker.

2. Förbättrar matsmältningen

Förutom att underlätta en god matsmältning, hjälper citronsaft tarmkanalen att göra sig av med toxiner. Citroner är fyllda med vitaminer och mineraler som hjälper till att lindra problem som halsbränna och uppblåsthet.

3. Renar ditt system

Citronsaft är fullt med kraftfulla vitaminer och mineraler som sköljer rent ditt system från gifter.

4. Inflammationshämmande

Många sjukdomar uppkommer till följd av inflammationer och att dricka citronsaft kan minska surhetsgraden i kroppen och därmed minska inflammationen.

5. Kan bidra till viktminskning

Citronsaft innehåller en massa pektinfibrer som kan dämpa hungerkänslor.

6. Renar huden

Eftersom citronsaft är rik på antioxidanter, kan C-vitamin hjälpa mot oren hy och rynkor. Citronens renande effekt kan också bidra till fräsch och klarare hy.

7. Bekämpar infektioner

Ett glas med varmt citronvatten är perfekt för att bekämpa infektioner. Förutom att stärka immunförsvaret kan det också hjälpa till att förhindra problem som halsont orsakade av virusinfektioner.

8. Energistärkande

Eftersom citronsaft förbättrar matsmältningen ger det din kropp en energikick när det kommer in magtarmkanalen.

9. Utmärkt källa till kalium

Citronsaft är fullt av kalium som är viktigt för hjärnan, nerver och hjärtats hälsa.

Lägg till citronvatten till din dagliga morgonrutin och börja dagen med en avgiftande och uppfriskande varm dryck. Du kommer inte ångra att du fört in denna kraftfulla antiinflammatoriska dryck in i ditt liv.

DELA gärna artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!