Blanda några ingredienser i en kopp och ställ den i mikrovågsugnen. Resultatet är SUPERGOTT!

1638

Att äta en liten bit mörk choklad varje dag är till exempel bra för hjärtat. En studie har nämligen visat att de kvinnor som åt mörk choklad två gånger i veckan led 30 procent mindre risk att drabbas av hjärtsvikt.

I en annan studie visade det sig att de som åt en ruta mörk choklad om dagen både sänkte sitt blodtryck och minskade risken för att drabbas av stroke med 39 procent.

Anledningen till att mörk choklad har denna positiva effekt på hjärtat är att kakao innehåller flavonoider och antioxidanter, som bidrar till bättre flexibilitet i vener och artärer. Som bekant innehåller mörk choklad en hög andel kakao, och ju högre procenthalt man väljer, desto bättre.

Det här receptet kommer att göra dig gott!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna underbara video med dina vänner på Facebook!