Problem med att skala dina ägg? I så fall ska du göra det HÄR!

1079

Du har säkert märkt att några ägg är lättare att skala än andra, även om de kommer från samma paket.

Men visste du att äggen är lättast att skala när de är mellan 7 och 10 dagar gamla?

Här är några fler tips och tricks för ett perfekt kokt ägg:

1. pH-värdet kan spela stor roll när kokta ägg är svåra att skala. Om äggvitan har ett naturligt lågt pH, klibbar den fast i skalet. Försök med att tillsätta en tesked bakpulver i vattnet nästa gång du kokar ägg.

2. Detta trick kommer att hjälpa dig att ta reda på hur gammalt ägget är: Placera äggen i vattnet och se vad som händer. Om de sjunker horisontellt är det mycket färska ägg.  Äldre ägg flyter upp till ytan.

3. Spricker ägg ofta när du lagar dem? Försök med att ha lite salt i vattnet. Om ägget sprickor då, hårdnar vitan snabbare.

4. Kylda ägg sprickor lättare under tillagningen än om de är vid rumstemperatur.

5. För bästa resultat, låt äggen ligga en stund i kallt vatten efter kokning. Då blir de lättare att skala.

Lärde du dig något nytt från den här artikeln?

Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!