Har du hört att rödvin kan förbränna fettceller? Ja det är faktiskt sant!

1366

Kan det vara möjligt att rödvin hjälper till att förbränna fett? Det är tidskriften Su Médico som listar fem hälsofördelar med ett måttligt intag av rödvin. Bland annat att det förbränner fettceller.

Det är forskare vid teknologiska institutet i Massachusetts som har upptäckt att rödvin gynnar förbränning av kroppsfett. Vinet aktiverar en gen som förhindrar produktionen av nya fettceller samtidigt som genen eliminerar de som redan finns i kroppen.

Och det visar sig att hälsofördelarna förstärks om du dricker rödvin på tom mage. Vinet når blodomloppet snabbare vilket gör att effekten blir tydligare. Rödvinets egenskaper med att förbränna fettceller förstärks om det intas före frukost visar undersökningen.

Och det finns fler hälsofördelar med rödvin. Vin innehåller resveratrol som motverkar cancer. I huvudsak bröst-, lung- och prostatacancer.

En av de mest kända hälsofördelarna är att rödvin minimerar riskerna för hjärt-kärlsjukdom. Dessutom bidrar vin till mindre karies.

Su Médico citerar Journal of Agricultural and Food Chemistry som skriver att polyfenoler som finns i rödvin förhindrar karies och bakterier som går illa åt tandköttet.

Dessutom bidrar resveratrol som finns i rödvin att din hud blir slätare. Resveratrol hjälper till att hålla dina unga celler i form och förhindrar rynkor.

Det finns alltså flera hälsofördelar med rödvin. Förutom att vi njuter av doft och utseende mår vi bra av vinet om det intas med måtta. Ta ett glas rödvin om dagen och njut av hälsofördelarna skriver Su Médico.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna underbara video med dina vänner på Facebook!