Du har tvättat dina kläder fel hela ditt liv. Så HÄR är det rätta sättet att göra det på!

2857

Jag kan inte se dig tvätta naturligtvis, men jag är övertygad om att 99% av er som läser detta inlägg fruktar att tvätta varje dag. Sorteringen, väntan, vikningen, det oförklarliga försvinnandet av strumpor. När får det ett slut?

Om du vill behålla den ursprungliga formen av dina kläder, bör de först och främst övervakas. Idag pratar vi om de vanligaste misstagen du gör när du tvättar dina kläder som kan kosta dig dina favoritplagg.

1. För mycket tvättmedel

För mycket tvättmedel eller för mycket tvål, kan samla skum på sådana platser som i kragen på kläder. Därför kommer det att finnas en samling av bakterier, som vi naturligtvis vill undvika genom tvättning.
8

2. Blixtlås och knappar.

Dragkedjor skall stängas före tvätt, även blixtlås som kan skada andra kläder, och knapparna på skjortorna ska vara uppknäppta.
6

3. För mycket blekmedel.

Blekmedel gör tyget mindre hållbart, så försök ibland med gamla goda lösningar: en bunke med vatten och några droppar citronsaft eller några matskedar bakpulver.

4. Tvätta badkläder i tvättmaskinen.

Badkläder, men även andra kläder och spandex och elastan, är strängt förbjudet att tvätta i tvättmaskinen. Endast i ljummet vatten och handtvätt.
4

5. Dubbeltvätt för kuddar och filtar.

Om du tvättar dunkuddar och filtar i tvättmaskinen, tvätta två gånger: fjädrar drar åt sig skummet, och efter en tvätt kan tvättmedel finnas kvar.
2-7

6. Övergöra saker.

Det finns ingen anledning att överbelasta trumman i tvättmaskinen med kläder.
9-2

7. Fel tvättning för fjäder jackor.

Lägg tre tennisbollar i tvättmaskinen. De låter inte fjädrarna pressas, och de kommer att få bort allt skum.

8. Orent underhåll.

Tvätta tvättmaskinen oftare. Stäng inte dörren till tvättmaskinen, låta maskinen torka, på det här sättet kommer du att förhindra uppkomsten av mögel och dålig lukt.
5-4

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!