Den här snigelfällan tar bort sniglarna i din trädgård på REKORDTID!

1314

Michael Petersen från Skovlunde i Danmark, var trött på alla sniglarna han hade i trädgården och bestämde sig för att testa ett experiment.
Han beställde flera typer av snigelfällor och tyckte att de var bra men för dyra.

”Jag såg mig omkring och såg en tom mjölkkartong. Jag testade ett knep och fann att den hemlagade fällan var minst lika effektiv som de jag köpte, och mycket billigare ”, säger han.

Enligt Petersen hade hans fälla fångat omkring 25-30 sniglar (!) På bara några dagar. Och sättet han gjorde det på är enkelt: Han blandar 1 liter vatten, 25 gram maltextrakt och 3 cl alkohol och fördelar blandningen på 4-5 stycken mjölkkartonger (OBS! Kom ihåg att ha på dig handskar). Lägg sedan mjölkkartongerna i trädgården.

Det här är en fälla som, till skillnad från andra fällor, inte skadar andra djur, t.ex. igelkottar eller hundar, eller den omgivande naturen. Lösningen å andra sidan tar bort de oönskade sniglarna!

”Vi vill inte använda gift i vår trädgård eftersom det skadar igelkottar, hundar, katter och andra små djur. Denna blandning är giftfri. Den lockar bara sniglar till fällan, förklarar Petersen.

Dela gärna det här smarta knepet med dina vänner och bekanta på Facebook!