Med bara några få ingredienser kan du laga en vegetarisk gryta som är en sensation för smaklökarna!

816

Receptet vi föreslår idag är perfekt för både, köttälskare och vegetarianer. Den är hög i hälsosamma fetter, och har en läcker, varm smak som gör det roligt för hela familjen!

Om du är ett fan av korn, kan du kombinera det med vildris, eller så kan du lägga till tofu eller kyckling för ytterligare protein.

Detta är hur du tillreder den:

Ingredienser:

  • Ett medelstort blomkålshuvud
  • 2 msk kokosolja
  • 2 tsk ingefära pasta
  • 1 tesked gurkmeja pulver
  • En jalapeño, hackad
  • 1 kopp hackad grönkål
  • 3 mogna tomater, finhackad
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk koriander pulver
  • 2 msk hackad koriander
  • En medelstor lök, finhackad
  • 1 msk kummin pulver
  • 1 kan helfet, osötad kokosmjölk
  • 1 tsk havssalt

Näringsanalys per portion:

  • protein 6 g
  • fiber 6 g
  • kolhydrater 18 g
  • mättat fett 20 g
  • kalorier 204
  • fett 24 g
  • kolesterol 0 mg
  • natrium 588 mg

Instruktioner:

Tillsätt kokosolja i en medelstor panna och värm en halv minut på medelhög värme.Lägg sedan till kummin, och rör om tills de börjar koka. Tillsätt löken och koka i en minut, tillsätt tomater, rör om väl och koka i flera minuter tills de mjuknar.

Lägg sedan till alla övriga ingredienser, rör om väl, och täck kastrullen. Låt sjuda i 15 minuter, med tillfällig omrörning, för att förhindra bränning. Servera i 4 skålar och låt hela familjen njuta av denna läckra och otroligt hälsosamma måltid!

Du kan lagra resterna i en lufttät behållare och äta dem till lunch nästa dag.

Dela gärna detta mumsiga recept med dina vänner på Facebook!