Så här enkelt blir du snabbt av med dina irriterande pormaskar!

1911

Hela vår kropp är täckt med hud, som i sin tur har porer. Porer är små hål i huden som utgörs av talgkörtlarnas, hårsäckarnas och svettkörtlarnas mynningar. De gör att huden kan släppa ifrån sig talg och svett.

Vi ger dig 10 tips för att krympa porerna och att bli av med dem.

Oljevänliga tvålar

De tvättar bort smuts, olja och smink och påverkar inte din naturliga fuktighet. Skölj med kallt vatten, eftersom det kommer att minska dina porer.

Ansiktsmasker

Dessa masker avlägsnar vatten och olja från huden, och som ett resultat krymper de porerna. Du bör använda ansiktsmaskar med bentonit- och kaolinlera.

Det är svårt att undvika pormaskar eftersom talgkörtlarna påverkas såväl av ens gener som ens hormoner. Några tips för att minska risken är att inte tvätta sig för mycket (morgon och kväll räcker) och använda en mild tvål. Vissa studier tyder på att mat med högt GI (glykemiskt index), choklad och mjölkprodukter kan göra att man får mer finnar och pormaskar. Det krävs dock mer omfattande studier för att konstatera att kost är en orsak till akne.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna underbara video med dina vänner på Facebook!