Så HÄR påverkas din hy av vad du äter!

1249

Den del av ansiktet som påverkas mest av din kost – oavsett om det är din panna, haka, kinder eller ögon – kommer att bero på vilken del av kroppen som sätts under mest stress genom matgruppen. Här är hur Dr. Talib identifierar vad som händer med sina kunder:

Vinansikte

Symptom: Tydliga linjer eller rodnad mellan ögonen, hängande ögonlock, förstorade porer, uttorkad hud med fjäder linjer över kinderna, blossande kinder och näsa, djupa nasolabiala veck.

Även kallat vinansikte, kan dessa tecken förekomma hos någon som tenderar att konsumera en hög nivå av alkohol varje vecka. Alkohol torkar huden, påverkar levern, och en stor mängd av socker som finns i alkohol tenderar att förstöra hudens elasticitet.

Hur man fixar det:  Ta en paus från alkohol under tre veckor och sedan följa 80/20 regeln. Avstå 80% av tiden och unna 20% av tiden.

sockeransikte

Symptom: linjer och rynkor i pannan, hängande under ögonen, mager utseende i ansiktet, smärtsamma fläckar över hela ansiktet, gallring av huden, en grå / degig nyans på huden.

Det är lätt att komma in i vanan att äta nått sött när vår energi är låg vid 02:00, det är en omedelbar uppsving. Men vad som går upp måste komma ner. När höga blodsockernivåer oundvikligen sjunker, skapar det en ond cirkel som kan lämna dig sugen mer och mer.

Såsom angivits tidigare, kan socker förstöra hudens elasticitet. Enligt ansiktskartläggning, är pannan i samband med processen för matsmältningen, vilket är anledningen till att ”sockeransikte” kan manifesteras som fläckar eller rynkor i pannan.

Det kan också förstöra den känsliga balansen i våra tarmbakterier som härjar inte bara på vårt ansikte, men matsmältningen och hela kroppen.

Hur man fixar det:  Sluta äta socker. Man kan så småningom ta bort socker från sin kost även om det kan kännas för svårt att ta bort det helt. Även om du bara klipper ditt intag halvt och gradvis avvänjer dig av socker, kommer du att märka snabba förbättringar i din hy. Försök att använda mer naturliga alternativ som frukt, honung istället för raffinerat vitt socker.

mejeriansikte

Symptom: svullna ögonlock, påsar och mörka ringar under ögonen, små vita fläckar och stötar på hakan.

Övertid, kan de flesta människor förlora förmågan att smälta mejeri ordentligt. Detta orsakar inflammation som kroppen försöker att kämpa mot mejeriet med inflammation för att inducera kemikalier.

Till exempel kan samma inflammatoriska process som orsakar rodnad, svullnad och värme runt en stukad fotled eller splitterskydd, utlösa svullna ögonlock, påsar under ögonen och mörka ringar i ansiktet.

Även de mesta av mjölken på marknaden är full av konstgjorda hormoner som matas till korna. Dessa också orsaka problem genom att störa hormonsystemet och visas upp i området runt hakan som i ansiktskartläggning representerar fortplantningsorganen.

Hur man fixar det:  Om man känner att man kan ha en intolerans mot mejeriprodukter, bör du ta bort den helt från sin diet för tre veckor och observera eventuella förändringar i sin hy utan även deras matsmältning och energinivåer!

glutenansikte

Symptom: Uppsvullna röda kinder, mörka pigmentfläckar eller fläckar runt hakan.

En reaktion på gluten tar ut sin rätt på immunsystemet, i sin tur stör det den känsliga balansen mellan de reproduktiva hormonerna, vilket resulterar i fläckar eller mörk pigmentering på området runt hakan i samband med fortplantningsorganen.

Vissa patienter som har lidit under många år av Rosacea – en hudsjukdom som kännetecknas av röda utslag över kinderna – har funnit det mycket bättre, eller helt kontrolleras, när de tar bort gluten ur sin kost.

Hur man fixar det: Om gluten är problemet, ta bort det ur kosten. När det gäller gluten, så kommer att ”skära ned” inte att göra susen, måste det tas bort helt. Drick mycket vatten och få tillräckligt med fiber. Detta kommer att bidra till att balansera ut huden och omdefiniera dina kindben.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!