Glöm traditionella pannkakor. Det här är ett nytt GENIALT sätt att göra dem på!

2250

Pannkakor är kanske inte det vanligaste att hitta på det svenska frukostbordet, men det är förståeligt. Vem har tillräckligt med tid för att laga en massa pannkakor (utan att bränna dem) när man ska göra sig redo för arbetet eller skolan?

Dessa pannkaksmuffins ser ut som små muffins, men de har den mjuka, luftiga konsistensen som amerikanska pannkakor. Bäst av allt är att du kan enkelt anpassa dem genom att fylla dem med olika ingredienser. Och de är oerhört lätta att göra!

Ingredienser:
– 3 matskedar socker
– 2,5 dl mjöl
– 1 matsked bakpulver
– 2 dl mjölk
– ½ matsked vaniljsocker
– 1 ägg
– 2 msk smör, smält
– Topping / fyllning (blåbär, chokladbitar etc.)

Så här gör du:

1. Starta med att blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. I en annan skål blandar du mjölk, vanilj, ägg och smält smör. Vispa väl.

3. Blanda sedan gradvis de torra ingredienserna tillsammans med de blöta.

4. Smörj en muffinsform och fyll i varje hål med pannkakssmeten.

5. Lägg till någon toppning / fyllning. Om du till exempel vill fylla pannkakorna med blåbär, klämmer du bara ner ett blåbär eller två i formen.

6. Baka i ugnen på 190 grader i ca. 10 minuter.

7. Strö över lite florsocker och servera!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna mumsiga video med dina vänner på Facebook!