Har du ont i rygg eller nacke? I så fall ska du göra det HÄR!

2092

Det finns nästan en oändlig mängd orsaker till ryggsmärtor och ett oändligt antal smärtstillande medel på marknaden för att lindra smärtan. Men dessa smärtstillande medel utgör så småningom allvarliga hälsorisker, de kan orsaka vissa biverkningar.

Experterna säger att ryggont inkluderar smärta i nedre ryggen, mitten ryggont, övre ryggont eller ländryggssmärta. Nerv och muskelproblem, degenerativ disksjukdom och artrit kan leda till ryggsmärtor. Ryggsmärts symptom kan lindras med smärtstillande eller smärtstillande medel.

Tyvärr, som sagt, har de flesta människor upplevt ryggsmärtor någon gång i sitt liv. Orsakerna till ryggsmärtor är många; några är självförvållade på grund av en livstid av dåliga vanor. Andra ryggsmärtor orsakas av olyckor, muskelspänningar och idrottsskador. Även om orsakerna kan vara olika, delar de ofta samma symptom.

Vem som helst kan ha ryggsmärtor, men vissa saker som ökar risken är:

-Det bör nämnas att ju äldre man blir, desto större är chanserna att man upplever ryggsmärtor. Du kan till exempel först känna ryggont i trettioårsåldern eller till och med i fyrtioårsåldern

-Enligt många experter, är ryggsmärta vanligare hos personer som inte är hälsosamma.

-Som ni vet, att konsumera för mycket mat rik på kalorier och fett resulterar i övervikt som belastar ryggen och orsakar smärta.

-Om du inte visste, en del orsaker till ryggsmärtor som ankyloserande spondylit, är en form av artrit som drabbar ryggraden, de kan ha en genetisk komponent. Ja, vissa typer av artrit och cancer kan orsaka ryggvärk.

-Du kan också få ryggsmärta om du måste lyfta, skjuta eller dra medan du vrider ryggraden. Dessutom, om du sitter vid ett skrivbord hela dagen och har bra hållning, kan du också uppleva ryggont.

-Om du röker, finns det en risk att din kropp inte får tillräckligt med näringsämnen till ryggen. Dessutom kan rökarens hosta också orsaka ryggvärk. Rökare har längre tid att läka, så ryggsmärta kan pågå längre.

För att lindra ryggvärk – på naturliga vägar:
-Konsumera vitamin D.
-Vila mycket.
-Motionera varje dag.
-Gör varma och kalla kompresser.
-Sluta röka.
-Gå ner i vikt.
-Undvik att använda enheter.
-Andas djupt.
-Bekämpa stress.
-Gör yoga.
-Stretcha oftare.
-Gör Pilates.
-Sluta göra någon aktivitet som kan orsaka ryggvärk.
-Få massage.

För att lindra nackvärk – på naturliga vägar:
-Använd en kall kompress.
-Sätt en varm kudde.
-Sov på korrekt sätt.
-Träna nackmusklerna mycket långsamt.
-Ta en dusch.


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!