Har du prövat att äta aloe vera? Om inte bör du börja redan idag!

3907

Eftersom aloe vera växter är mycket blöta och består till 95% av vatten, är de extremt känsliga mot frost. Om de odlas utomhus i varma klimat, bör de planteras mitt i solen eller i lätt skugga. Jorden bör vara fuktig. Etablerade växter skulle överleva torka ganska bra, men till förmån för den här plantan, bör den vattnas.
På grund av sin popularitet, finns aloe vera växter på nästan varje trädgårdsbutik. Om du bor i ett land med väldigt milt klimat, är det bäst att ställa din aloe vera planta i en kruka och placera den nära ett fönster där den får mycket sol.

Du kan flytta krukan utomhus under sommarmånaderna.
Aloe vera är en saftig växt som därför lagrar en stor mängd vatten inom dess blad och rotsystem. Under vintermånaderna, kommer plantan att bli något passiv och utnyttja mycket lite fukt. Under denna period bör vattningen vara minimal. Låt jorden bli helt torr innan du ger plantan en liten mängd vatten.
Under sommarmånaderna, bör jorden vara helt blöt, men sedan torka helt innan du vattnar igen.

Aloe vera har ett grunt, spritt rotsystem så när det är dags att plantera om, välj en bred kruka, snarare än en djup. Använd en kruka med ett dränerings hål, eller lägg ett 3-5 cm lager av grus i botten av krukan för att säkerställa tillräcklig dränering. Använd en bra planteringsmix med extra perlit, granit grus eller grov sand. Du kan också använda en paketerad ”kaktusmix” jord.

Användning av Aloe Vera:

  • Applicera på huden efter att du har varit utsatt för solen
  • Använd som schampo för att förhindra mjäll, gnugga ordentligt i hårbotten
  • Gnid försiktigt på brännskador, lindrar smärta och påskyndar läkning
  • Applicera gelen på munsår för att förhindra ytterligare infektion
  • Ta bort makeup naturligt med aloe gel
  • Drick upp till tre glas aloe vera per dag för att bekämpa magsjuka och mensvärk
  • Blanda 1 dl aloe med 1 dl vatten och gurgla för att bekämpa sjukdomar i tandköttet och plackbeläggning.

I videon kommer vi dessutom att presentera användningen av egenplanterad Aloe Vera.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!