Ät det HÄR varje dag och upptäck den fantastiska effekten det har på din kropp!

1222

Forskarna har upptäckt att honung innehåller mjölksyrabakterier, som kommer från biets mage, och när de omvandlar nektar till honung så följer dessa nyttiga bakterier med. Mjölksyrabakteriens funktion är att skydda honungen från angrepp av jäst, dåliga bakterier och svampangrepp.

Mjölksyrabakterierna är nyttiga för människan också eftersom de kan bilda ämnen som är bakteriedödande. De skapar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.

Vildhonung är den honung som anses särskilt rik på nyttiga bakterier.

I den vilda honungen finns miljontals nyttiga mjölksyrabakterier av 13 olika sorter.

Den odlade honungen innehåller inte mjölksyrabakterier. Det beror på att odlad honung innehåller mer socker och mindre vatten, vilket gör att mjölksyrabakterierna inte trivs i den lika bra som i vildhonung.

Men även om odlad honung inte innehåller mjölksyrabakterier är den ändå hälsosam:

Den innehåller bra ämnen som mjölksyrabakterierna lämnat kvar i honungen.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!