Det här är de 7 otroliga anledningarna till varför du ska börja dricka ett glas varmt saltvatten varje dag!

1236

Om du dricker ett glas varmt vatten på morgonen kommer det att stimulera tarmsystemet och då stärka din matsmältning. Låt också bli att dricka kallt vatten efter en måltid eftersom det gör att oljor och fetter stelnar och därmed försvårar matsmältningen.

Många svenskar har fått in vanan att dricka en kopp kaffe på morgonen, men nu är det dags att byta ut drycken mot något annat varmt, nämligen vatten. Varmt vatten låter kanske inte särskilt gott, men har en mängd hälsosamma effekter på kroppen. Smaksatt med lite citron är drycken både godare och nyttigare.

Se till att inte dricka vattnet för varmt eftersom att det kan skada vävnader i munnen. Koka upp vatten och låt det stå och svalna ett tag innan du dricker. Se även till att kolla med din läkare om du tar någon medicin som kan påverkas av att dricka varmt vatten.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!