Plack på tänderna? Oroa dig inte! Det HÄR är lösningen!

5198

Mikroorganismerna som bildar plack är nästan helt bakterier (huvudsakligen streptococcus mutans och anaeroba organismer), med varierande sammansättning beroende på platsen i munnen. Exempel på anaeroba bakterier är fusobacterium och Actinobacteria.

De mikroorganismer som finns i plack är alla naturligt förekommande i munhålan, och är normalt ofarliga. Men om inte tänderna borstas regelbundet för att ta bort placken, så kan mikroorganismerna bygga upp ett tjockt lager. Mikroorganismerna närmast tandytan ställer om till anaerob andning.

Placken som byggs upp kan också bli mineraliserad och bilda tandsten.

Men det finns ett sätt att bli av med plack på ett helt naturligt sätt utan att gå till tandläkaren!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!