7 starka skäl till att äta dadlar dagligen för att få en bättre hälsa!

24004

Dadlar är extremt fördelaktiga för våran kropp. Det rekommenderas att konsumera dem på en daglig basis för att förbättra våran hälsa. De är rika på vitamin K, vitamin A, koppar, magnesium, mangan, vitamin B6, niacin, pantotensyra och riboflavin.

Här är 7 starka skäl till att börja konsumera dadlar omedelbart:

1. Dadlar kan Behandla förstoppning

Lägg flera dadlar i ett glas vatten och låt dem stå över natten. De kommer att släppa ut en juice som kommer att fungera som laxeringsmedel.

2. Energi

Dadlar innehåller stora mängder socker, såsom glukos, fruktos och sackaros. Människor runtom i världen äter dadlar regelbundet för att öka sin energinivå och förbättra humöret.

3. Lägre kolesterol

Dadlar är fria från kolesterol och innehåller lite fett. Om du har med dem i din dagliga diet hjälper de dig att sänka dina kolesterolvärden och gå ner i vikt.

4. Innehåller järn

Det är konstaterat att i 100 gram dadlar har du 0,90 gram järn som står för 11% av det dagliga behovet. Det är därför dadlar rekommenderas speciellt för gravida kvinnor och barn. Med dem kan du förhindra blodbrist och förbättra hälsan i blodet.

5. Det är bra för ögonen

Dadlar innehåller lutin och zeaxantin som är mycket fördelaktigt för våra ögon. De skyddar våran ögonhinna och makula så att vår syn blir bättre. Om du har ögonproblem så är det bra att konsumera dadlar dagligen för att förbättra din syn.

6. Det är bra för ditt skelett 

Dadlar är rika på många näringsämnen som är avgörande för våran benhälsa. De förhindrar olika skelettsjukdomar som osteoporos och artrit. Konsumera dadlar och du kommer att ha starka och friska ben.

7. Förlossningen blir enklare och mindre smärtsam
Att äta dadlar en månad innan födseln minskar smärtan och blödningarna. Det är vetenskapligt bevisat att kvinnor föder lättare än dem som inte har ätit denna frukt.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!