Symptom på hjärtsjukdomar som du måste vara medveten om!

2810

Människor dör av hjärtsjukdomar varje år. Det är därför du borde känna till de viktigaste symptomen på hjärtsjukdomar och försöka behandla dem innan det är för sent.

Här är en lista med symptom som du inte bör ignorera:

  1. Yrsel och andfåddhet
    Om du känner andfåddhet eller yrsel bör du omedelbart rådfråga din läkare, eftersom de kan vara symtom på en hjärtsjukdom. I många fall är de ett tecken på hjärtinfarkt.

2. Bröstsmärtor
Vi brukar ignorera smärtan i bröstet utan att veta att det kan vara ett
hjärtattack-tillstånd. Denna smärta är ofta centrerad under bröstbenet, lite till vänster om mitten. Smärtan kan vara en obekväm känsla av tryck.

3. Ångest
Vissa personer innan en hjärtattack kan känna sig oroliga och stressiga. De känner att något är fel med kroppen, men de vet inte vad det är.

4. Svettningar
Om du svettas på natten måste du tänka på att du kan ha problem med ditt hjärta.

5. Illamående, halsbränna eller magont
Vissa människor har dessa symtom vid hjärtinfarkt. Naturligtvis kan de också orsakas av något annat problem men du bör alltid prata med din läkare och hitta orsaken.

6. Snarkning
Det är normalt att snarka lite medan du sover. Men om din snarkning är högljudd och låter som en gasning eller kvävning kan vara ett tecken på sömnapné.

7. Hjärtklappning
Snabba, oregelbundna hjärtslag i följd av svaghet kan också vara ett tecken på hjärtproblem som hjärtsvikt, hjärtinfarkt eller arytmi. Senare kan det leda till stroke och kan vara en orsak till döden.

8. Svaghet
När våra artärer blir smala tillåter de inte att blodet cirkulerar ordentligt. I denna situation får våra muskler inte vad de behöver och vi börjar uppleva en form av svaghet i kroppen.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!