Ny forskning: Därför bör du aldrig använda kokosolja i din mat!

5221

Under de senaste åren har kokosolja hyllats från alla sidor för sina många användningsområden, och hur frisk det är att använda i matlagning. Nu har det dock framkommit att det inte är så bra som det ser ut! 

Det är The American Heart Association som just publicerad en rapport som visar att kokosolja är allt annat än nyttigt.

Rapporten visar att kokosolja ökar det dåliga kolesterolet (LDL) i 7 av 7 av dem olika studierna som gjordes!

Forskarna kunde inte se att kokosolja var något friskare än någon annan typ av mättat fett, såsom smör, animaliskt fett eller palmolja.

Det skrämmande faktum är att medan smör har 63 procent mättat fett, har kokosolja runt 82 procent mättat fett! Och smör har länge betraktats som ”de värsta” i matlagning …

Nu varnar American Health Association starkt mot att använda kokosolja i matlagning eftersom det innehåller höga LDL ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Frank Sacks, som är en av rapportens huvud författare, säger att han inte vet varför alla tror att kokosolja är så hälsosamt och bra, men att det kan bero på tidigare rapporter har visat en viss viktminskning genom användning av kokosolja.

Rapporten är förvisso klart i hans fall: ”Det finns ingenting som tyder på att kokosolja är bra för kroppen.”

Men innan man kastar kokosoljan är det viktigt att inkludera att även de som undviker mättade fetter helt kan också få hjärt-kärlsjukdom. Det är viktigt att kroppen intar någon form av fett, då fettet hjälper kroppen att ta upp andra viktiga näringsämnen.

Dessutom är kokosolja också otroligt bra att använda på både hud och hår som fuktighetskräm. Sacks säger: ”Du kan använda den utanför kroppen, men inte i den”

Jag var chockad över dessa resultat – Jag har alltid trott att kokosolja var så frisk! En näringsexpert rekommenderade mig faktiskt byta till detta för matlagning för några år sedan …

DELA detta viktiga fynd med vänner på Facebook!