Lider du av alla mygg? Det här VITAMINET håller myggen borta i sommar!

3928

Myggor måste vara några av de mest irriterande varelserna på jorden.

Vi vet alla hur det är när man får den oupphörliga klådan eller ligger vaken hela natten och lyssna till ljudet av de små insekterna som flyger runt och letar efter vårt blod.

Det finns många sätt att avvärja insekterna på, allt från vitlök till olika oljor, men det finns en sak som de har gemensamt, de producerar lukt som myggor helt enkelt inte gillar.

Men det finns andra lösningar.

1) Ta ett tillskott med vitamin B1
Många svär vid att vitamin B1 är ett myggmedel, även om det är svårt att hitta någon forskning på detta område. B1 har också en hel del andra hälsofördelar, så varför inte ge det ett försök?

Den rekommenderade dosen är 25-50 mg tre gånger om dagen. Detta kan köpas på apotek, men det finns också i vanliga livsmedel som har högt innehåll av vitamin B1 som gör dig mindre attraktiv för myggor! Solrosfrön, bönor, fullkorn och jäst, samt grönkål, blomkål och broccoli kommer att hjälpa dig.

2) Var beredd
Ta B1-tillskott två veckor i förväg – det är ungefär så lång tid det tar för att vitaminnivån ska byggas upp i kroppen.

3) Använd mindre myggspray
De flesta insektssprayerna innehåller nervgifter som permetrin och DET. Vi absorbera en hel del av detta genom huden och dessa kemikalier går direkt in i blodomloppet.

4) Naturlig avskräckning
Hacka färsk persilja och blanda med äppelcidervinäger och låt det stå i några timmar. Eller skapa en enkel blandning av olivolja och eteriska oljor, doftämnen som är kända för att avskräcka insekter. Var noga med att späda eteriska oljor, så att de är säkra att använda på din hud.

Det finns många sätt att hålla myggor borta på och du behöver inte starka kemikalier på huden för att göra det. Försök istället att använda naturliga, hemlagade alternativ.

Observera att om du reser någonstans med risk för malaria, gula febern, Zikavirus eller andra allvarliga sjukdomar myggor bär på, bör du kontakta din läkare för att diskutera sätt att avskräcka mygg på.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!