Känner du någon som snarkar? Pröva det HÄR i så fall innan läggdags!

2570

Personer som snarkar känner vi alla. Kanske är det en av dina föräldrar, syskon, en pojkvän, en vän … eller kanske det är du. Att snarka är vanligt, men om du är den som lyssnar på det hela natten, kan det göra det lite svårare att få en god natts sömn.

Om du desperat letar efter ett sätt att hjälpa din rumskompis att sova lite lugnare på natten, eller om du försöker bli av med din snarkning, har vi goda nyheter. Du kan sluta snarka genom att äta en hälsosam kost och dricka en hemmagjord juice innan läggdags!

Till juicen, behöver du:

2 äpplen
2 morötter
1/4 citron
En bit ingefära

Gör så här:

Blanda allt i en mixer.
Dricka juicen några timmar före läggdags.

Ett annat tips är att undvika dessa livsmedel sent på kvällen:

Mejeriprodukter
Choklad
Stekt mat
Bearbetade livsmedel
Mjöl och sockerprodukter
Alkohol

Att röka och äta en tung måltid innan läggdags kan också göra att du snarkar mer och högre än vanligt. Genom att undvika dessa livsmedel, kan du hjälpa till att förhindra nästäppa och hålla dina luftvägar fria för att minska snarkning eller till och med eliminera den helt och hållet.

Dela dessa tips med någon du känner som snarkar!