Hon strör svartpeppar i tvättmaskinen. Resultatet? Detta geniala knep kommer att rädda dina kläder!

6058

En av mina största irritationer i det dagliga livet är när jag ser att mina fina vita kläder börjar få fläckar. Samtidigt börjar färgglada kläder att blekna, och den svarta klänningen ser plötsligt grå ut …

Tidigare gav jag upp och tänkte att jag skulle behöva köpa nya, men det är faktiskt möjligt att få kläderna att hålla sig snygga längre!

Peppar

Förutom det vanliga tvättmedlet lägger du till en tesked svartpeppar i tvättmaskinen. Strö detta direkt i trumman. Tvätta kläderna vid den lägsta möjliga temperaturen.

Salt

Genom att hälla ca 90 gram salt i tvättrumman, kommer du att få en liknande effekt som med peppar. Tvättmedelsrester kan inte fastna på klädfibrerna, och färgerna kommer att stråla som aldrig förr!

Ättika

Ättika är något välkänt för att få din tvätt att hålla sig fin, eftersom det hjälper till med så många saker: Det tar bort tvålrester från kläder, tar bort sur lukt, och fungerar som ett sköljmedel.

Citron

I stället för ättika, kan du också lägga lite citronsaft i tvättmaskinen. Även kläder som har blivit missfärgade kan räddas!

Kaffe

Både kaffe och svart te kan användas som en naturlig färg för att förstärka svarta kläder.

Prova de olika knepen och se vilket knep du gillar bäst!

Dela detta med dina vänner på Facebook!