Den perfekta frukostkombinationen som reglerar blodsocker, minskar kolesterol och hjälper dig att gå ner i vikt!

11454

Har du problem med att bestämma dig för vad du ska äta till frukost? Du vill verkligen ha något som kommer att starta dagen på ett bra sätt, ge dig energi och det ska ju gärna vara riktigt nyttigt!

Ja, då har vi har något för dig!

Följande frukostrecept är så fantastiskt, det kan faktiskt reglera blodsockernivån, sänka kolesterolet och få dig att gå ner i vikt.

Som du vet är frukost en av dagens viktigaste måltid. Det är inte klokt att hoppa över den någonsin, så se till att du äter rätt varje morgon.

Chiafrön och havregryn till frukost kan vara exakt vad du behöver. Båda ingredienserna är superhälsosamma och ger metabolismen och immunförsvaret en boost som kroppen behöver.

Bortsett från detta kan de hjälpa dig att gå ner i vikt.

Havregryn är fulla av nyttiga fiber, en förening som kan balansera blodsockernivån, sänka det dåliga kolesterolet och stärka hjärtat.

Plus, det erbjuder ett anständigt innehåll av protein, fiber och mineraler.

Å andra sidan tillhandahåller chiafrön omega 3 och omega 6 i stora doser och har mer kalcium än mjölk och andra mejeriprodukter. Återigen kan chiafrön hjälpa hjärtat att fungera ordentligt.

Chiafrön rekommenderas för personer som lider av artrit och kan också sänka kolesterolet.

Receptet

Ingredienser:

2,5 dl havregryn
5 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanelpulver
2 matskedar honung
1 nypa havsalt
4 msk chiafrön

Beskrivning:

Lägg kanel och vanilj i en gryta med vattnet. Låt det koka upp och minska sedan värmen och släng i havregrynen. Låt det koka i 5 minuter till och ställ sedan grytan åt sidan. Täck och låt det vila i 5 minuter.

Slutligen tillsätter du honung och salt. Rör om väl och häll blandningen i en skål. Tillsätt chiafrön och ät medans frukosten fortfarande är varm.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!