Du har kokta pasta FEL hela livet. Här är hur mästerkockar gör det!

2700

”Lägg pastan i det kokande vattnet” står det ofta i recept, kokböcker och på förpackningen.

Men är det bara jag som tycker att det känns ganska onödigt att först koka vattnet och sedan lägga i pastan?

Dessutom är det ganska svårt att beräkna exakt hur mycket vatten du behöver, för att inte tala om oredan det blir om det kokar över …

Men följande metod, tagen från en av världens främsta kockar, kan faktiskt göra underverk för din matlagning:

Börja med att lägga pastan i en kastrull stor nog. Sedan fyller du upp med tillräckligt med kallt vatten tills pastan är helt täckt.

På grund av att du behöver en mindre mängd vatten, förkortas tillagningstiden och energiförbrukningen minskas. Effektivt och bättre för miljön!

När du tar pastan ur vattnet, ska du spara vattnet som återstår . Den är idealisk att använda som bas för en fantastisk pastasås.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna häftiga video med dina vänner på Facebook!