Glöm traditionella pannkakor. Detta är ett GENIALT sätt att göra fina, små pannkakor på!

3256

Pannkakor är kanske inte det vanligaste på det svenska frukostbordet , men det är i den mån förståeligt . Vem har talang nog att steka ett gäng pannkakor (utan att bränna dem), medan man gör barnen klara för skolan?

Dessa pannkaksbitar liknar små muffins, men de har den mjuka, fluffiga textursom amerikanska pannkakor. Bäst av allt är att du enkelt kan anpassa dem genom att fylla dem med olika ingredienser. Och de är otroligt lätta att göra!

Ingredienser:
– 3 matskedar socker
– 2,5 dl mjöl
– 1 matsked bakpulver
– 2 dl mjölk
– ½ matsked vanilj
– 1 ägg
– 2 msk smör, smält
– Topping (blåbär, choklad, etc.)

Gör så här:

1. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. I en annan skål, blanda mjölk, vanilj, ägg och smält smör. Vispa väl.

3. Så vispar du gradvis de torra ingredienserna med de blöta.

4. Smörj en muffinsform och fyll varje hål med pannkakssmeten.

5. Tillsätt någon toppning / fyllning.

6. Bakas i ugnen på 190° grader under cirka 10 minuter.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna häftiga video med dina vänner på Facebook!