Det HÄR är varför du aldrig ska kasta en vitlök som har börjat att gro! Otroligt !

10219

Kastar du också vitlök som har varit kvar i kylskåpet och har börjat växa? Du vet säkert hur det brukar vara: I mitten av matlagningen, upptäcker du att den enda vitlöken du har, har börjat gro. Du kastar vitlöken i soporna och går vidare med livet.

Men där gör du ett stort misstag.

Forskning visar att vitlök som börjat gro har betydligt högre halter av antioxidanter än vitlök som inte gör det.

De flesta av oss vet förmodligen hälsofördelarna med att äta vitlök. Vitlök innehåller antioxidanter som stimulerar immunförsvaret , hjälper till med förkylningar, och förknippas med bättre kardiovaskulär hälsa.

En forskningsrapport från Sydkorea visar intressanta resultat – vitlök som börjat växa innehåller fler nyttiga antioxidanter än vitlök som inte gror.

All forskning som har gjorts har gjorts på färsk vitlök.

Men nu kan forskarese att nivåerna av antioxidanter ökar dramatiskt när vitlök har grott i fem dagar.

Forskningen publicerades i Journal of Agricultural and Food Chemistry 2014.

Så nästa gång du hittar en vitlök som har börjat gro, kasta den inte! Din kropp kommer att tacka dig.

Vänligen dela detta användbara tips med dina vänner på Facebook!