Här är den otroligt enkla hemligheten för att laga de absolut bästa sötpotatisarna VARJE gång!

1286

Rotfrukter får inte så mycket kärlek som andra grönsaker. I dessa tider, när människor ser ordet ”potatis” säger de omedelbart ”tack men nej tack” på grund av att denna knöl innehåller mycket kolhydrater.

Som sagt, inte alla potatisar är skapade lika. Sötpotatis är en förvånansvärt hälsosam mat. En portion innehåller över 200% av den dagligt rekommenderade mängden av vitamin A och 29% av din dagliga mängd vitamin C. Plus, dessa knölar har dubbelt så mycket fiber som normala potatis!

De flesta människor bakar sina sötpotatisar i ugnen, men vi har hittat ett sätt som är ännu bättre. Så här gör du de mjukaste , godaste sötpotatisarna!

1. Skölj dina sötpotatisar. Vissa människor hoppar över detta steg, men eftersom sötpotatis odlas under jord, är det viktigt att ge dem en bra tvätt för att skydda dina tänder och mage från eventuell smuts.

2. När du har tvättat dina sötpotatisar ordentligt, är det dags för nästa steg. Det finns ingen anledning att torka dem. Ytterligare fukt kommer att hjälpa dem att mjukna lite snabbare än de skulle ha gjort normalt. Oroa dig inte om din potatis har olika storlekar. Det kommer inte att påverka deras tillagningstid .3. Nu är det dags att förbereda dina sötpotatis för vad som kommer härnäst. Använd en gaffel för att peta hål i potatisen. Det finns ingen anledning att täcka knölen i hål, men se till att hålen är väl fördelade över hela sötpotatisen.

4. Det är äntligen dags att börja laga till dem! Kasta ner dina sötpotatisar i en SlowCooker och ställ in den på låg värme. Det är allt! Efter sex till sju timmar har du mjuka, härliga sötpotatisar med nästan inget arbete! Om du inte har tid att vänta hela dagen för din sötpotatis, kan du alltid ställa in värmen på på högre värme, och ta bort dem efter halva tiden.

5. Om du inte gillar din potatis tillagad på detta sätt, oroa dig inte. Det finns många andra alternativ för att tillaga sötpotatis som är lika lätt.

6. Till exempel, om du har barn och du har svårt att övertyga dem att äta sina grönsaker, kan sötpotatis göra susen! Utan att skala dem, skölj och koka dina sötpotatisar. När de är mjuka, mosa dem och toppa dem med miniatyrmarshmallows att skapa en verkligt överdådig rätt.

7. Detta är en mångsidig rotgrönsak . Faktum är att om du planerar därefter kan du göra din sötpotatis till en hel måltid! Ta din långsamt kokta potatis , dela dem och stoppa dem med kyckling eller kanske bacon, grönsaker och creme fraiche och njut.

Den här killen lägger ner hans sötpotatis i brödrosten ! För att se vad som kommer ut, titta på den här videon nedan.

Dela gärna denna häftiga video med dina vänner på Facebook!