En glutenfri diet kan orsaka MÅNGA hälsoproblem! Till och med den HÄR hemska sjukdomen!

1638

Glutenfri kost har stigit i popularitet, mycket på grund av  kändisars diet som Victoria Beckham och Gwyneth Paltrow, liksom miljontals vanliga människor.

Men nu kommer oroväckande nyheter som säger att mycket tyder på att folk som har en glutenfri diet riskerar cancer och andra kroniska sjukdomar på grund av de höga halterna av giftiga metaller som finns i glutenfria livsmedel. Det rapporterar Daily Mail! 

Två stora studier från USA visar att de som väljer glutenfria livsmedel har dubbelt så mycket arsenik i sitt urin som de som äter gluten.

De har också 70 procent mer kvicksilver i deras blod och oroväckande höga halter av andra metaller, såsom bly och kadmium.

Alla fyra har varit kopplade till livshotande sjukdomar och forskare är alltmer oroade över de långsiktiga riskerna från att konsumera dem.

I en rapport i tidskriften Epidemiology, varnade forskare: ”glutenfri kost har blivit otroligt populär och detta resultat kan få betydande konsekvenser för hälsan.

”Effekterna av lågaktivt arsenik och kvicksilverexponering från mat är osäkra, men kan öka risken för cancer och andra kroniska sjukdomar.”

Förorening kommer främst från rismjöl, som används som en ersättning i produkter såsom bröd, spaghetti och spannmål.

Ris är redan känt för att innehålla relativt höga halter av arsenik och myndigheter har varnat föräldrar för att ge småbarn rismjölk som ett substitut för komjölk på grund av farorna.

Långvarig exponering är också kopplat till hudskador, viktminskning, högt blodtryck, muskelförtvining och diabetes.

Trenden med glutenfri mat verkar ha kommit för att stanna. Allt fler svenskar väljer bort produkter med mjöl till förmån för glutenfria bröd, pannkakor och bakverk.

Enligt analysföretaget Nielsen ScanTrack, där alla stora livsmedelskedjor ingår, har dagligvaruhandelns försäljning av glutenfria produkter ökat med 50 procent från 2012 – 2014. Förra året bar vi svenskar hem glutenfritt i matkassarna för hela 443 miljoner kronor. Ica mer än fyrdubblade försäljning av sina egna glutenfria produkter från sista tre månaderna 2013 till samma period 2014.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!