Efter att ha sett detta, slänger jag ALDRIG äggskal i soporna igen! WOW!

387

På långa och fina morgnar på helgerna, är det något som alltid finns på min frukosttallrik: Ägg.

Kokt eller stekt eller kanske som äggröra- det varierar beroende på smak.

Och äggskal, de hör väl hemma i soporna. Eller gör de det?


I Sverige kastar vi enorma mängder mat varje år, och det är uppenbart att vi kan bli bättre på att ta hand om resterna – som förhoppningsvis kommer att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Äggskal är ett bra exempel på detta, eftersom de flesta människor bara kastar dem i soporna.

Men äggskal kan faktiskt användas – och de kommer att göra din hälsa en stor tjänst! Skalet på ett hönsägg innehåller ca 90 procent rent kalcium, en värdefullt mineral som är viktigt för muskler och ben.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!