Har du en smutsig spishäll? Gör den skinande ren igen med dessa 5 fiffiga knep!

19549

När du lagar mat för en hel familj kan spisen bli väldigt smutsig, och ibland så kan din vanliga rengöringsmetod bara inte få jobbet gjort. Ibland måste man ta in förstärkningar.

Här är sex gör det själv knep för att få din spis skinande ren.

Innan du påbörjar någon av dessa metoder se till att spisen är helt avstängd och kall så att du inte bränner dig.

Skrapmetoden

Ibland hjälper inte rengöringsprodukter. Om du har verkligen har en smutsig spis, kan du skrapa bort dem med ett rakblad.

Häll först på en bra mängd flytande rengöringsmedel. Håll sedan rakhyveln platt mot glaset medan du skrapar bort fläcken. Se till att du verkligen är försiktig med denna metod.

Handduksmetoden

Torka av spisen med lite ättika. Därefter strör du en generös mängd bakpulver över hela ytan. Doppa en handduk i varmt vatten, sedan lägger du den helt enkelt över spisen och lämna den där i 15 minuter.

Vinäger och bakpulvermetoden

Strö bakpulver över hela din spis, spraya sedan lite vinäger över den. Låt det sitta i ca 15 minuter, sedan är det bara att torka av den med en våt trasa.

 

Ammoniak och alkoholmetoden

Blanda en lösning av en del ammoniak och 10 delar vatten med lite tvättsprit i en sprayflaska. Spraya på din spis och låt det sitta i några minuter innan du torkar av det.

Diskmedel Metod

Skrubba upp ett skum av diskmedel på spisen, strö sedan lite bakpulver över hela ytan. Torka den med en ren våt trasa efter några minuter.

Vänligen dela detta med dina vänner och familj.