Hur kokar du ris? Vi slår vad om att du har gjort fel hela ditt liv!

1181

Att koka ris är en prövning för många nybörjare och många brända kastruller har stått över natten full med vatten för att lösa upp eländet. Det finns numera en hel del sorter ris att få tag i dem vanligaste mataffären och läsa man på omslaget så får man nästan alltid information om andelar ris och vatten och koktiden

Ungefärliga koktider:

Långkornigt ris ca 20 min
Specialbehandlat
långkornigt ris
– matris ca 25 min
Jasminris ca 10-25 min
Basmatiris ca 10-20 min
Avorioris ca 25 min
Råris ca 40 min, halva tiden om det får ligga i kallt vatten några timmar –
Specialbehandlat råris -fullkornsris ca 25 min

Orsaken till att vissa drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och andra hälsoproblem har många gånger kunnat spårats till gifter som kommit in i kroppen via livsmedel. En av de stora bovarna som forskarna upptäckt är sättet många kokar ris på, det skriver The Telegraph.

När forskaren Andy Meharg från Queens University Belfast, gästade tv-programmet ”Trust Me, I´m a Doctor”, testade han tre sätt att tillaga ris för att visa en enorm skillnad på resultatet.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!