Ser du det HÄR på ett kycklingbröst – så bör du INTE använda det!

2865

För de flesta människor, är kvaliteten mycket viktig på den mat du äter. Kycklingbröst innehåller mycket nyttiga näringsämnen, men kvaliteten på köttet kan variera väldigt mycket. Efter att ha läst detta kommer du troligen att ta en bättre titt på kycklingen nästa gång du står i butiken.

Enligt djurskyddsorganisation Compassion in World Farming blir det mer och mer vanligt med vita remsor på kycklingbröst .

Förr i tiden, har det förekommit rapporter och forskning som menar att kycklingbröst som innehåller vita remsor, gör kycklingköttet mindre mört och näringsrikt.

Enligt Compassion in World Farming kan kycklingkött med täta, vita ränder vara upp till 224 procent fetare än kyckling utan. De vita remsorna förstör smaken och näringsvärdet i kycklingen och det gör det också svårare för köttet att absorbera marinaden .

Vad är då orsaken till detta?

Många kycklinguppfödare vill att djuren ska växa sig stora på kortast möjliga tid.

CIWF kritiserar det lidande som många kycklingar utsätts för när de går upp i vikt för snabbt

Kycklingen är uppenbarligen fortfarande frisk, enligt näringsfysiologer. Det är en bra, mager proteinkälla , men ett tips är att undvika bröstfiléer, som har många vita ränder, eller välj kyckling som inte massproduceras i en fabrik.

Jag kommer säkert att tänka på detta nästa gång jag ska köpa kyckling. Vänligen dela denna information vidare, kan så att fler människor blir medvetna om detta!