Vet du vad som händer med din kropp om du dricker ett glas saltvatten varje morgon? OTROLIGT!

1962

Att dricka mycket vatten är ett välkänt hälsotips. Men vad du kanske inte vet är att det är extra viktigt att börja dagen med ett glas vatten. I många delar av världen, har detta nästan blivit en del av kulturen, eftersom det fantastiska gör saker för din kropp. Här presenterar vi varför.

1. Rengör kroppen från avfall
Under natten rengörs kroppens organ från gifter, och när kroppen får i sig vattnet börjar tarmarna att flytta på sig. Om du dricker vatten på fastande mage efter natten sköljs sedan avfallet ut. På så sätt får kroppen en nystart på morgonen!

2. Ger lyster till huden
Om man är uttorkad, kan det bidra till rynkor och förstorade porer i huden. I en undersökning konstaterades att 0,5 liter vatten på fastande mage ökar blodcirkulationen, och ger utstrålning i huden. Du är inte längre uttorkad och det ger huden elasticitet under hela dagen.

3. Bidrar till en hälsosam viktminskning
Om du dricker vatten på fastande mage så sätts magsmältningen igång, vilket hjälper dig att känna dig mindre hungrig under dagen. Vatten fyller dessutom upp magen i viss mån, så du kommer också få mindre sötsug – och då lägger du inte på dig de extra kilona!

4. Glänsande och vackert hår
Genom att dricka vatten ger det näring åt håret – inifrån och ut. Faktum är att vatten utgör nästan en fjärdedel av vikten av ett hårstrå.

5. Förhindrar njursten och urinvägsinfektion
Om du dricker vatten på fastande mage så avlägsnas syror i magen som orsakar njursten. Detsamma gäller att förebygga eller lindra urinvägsinfektion – om du dricker mycket vatten sköljs bakterier bort som orsakar infektionen.

6. Halsbränna
När du dricker vatten, sköljs frätande magsyra bort som har kommit upp i halsen, vilket ger snabb lindring. Även magslemhinnan är beroende av tillräckligt med vatten för att skyddas från magsyra.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!