Recept: En underbar blåbärscheesecake som är hälsosam med få kalorier! MUMS!

1814

Har du bjudit över gäster på middag och vill överraska dem med en hälsosam dessert?

Det här receptet är lika enkelt som det är tillfredsställande för de med sötsug som inte vill överdriva eller äta för mycket socker och bearbetade ingredienser: en cheesecake gjord med yoghurt och blåbärssylt.

Varför borde du välja mat med blåbär? De är snåla på socker och kan vara de perfekta alternativen om du kämpar med vätskeretention.

Genom att välja en dessert som är gjord på blåbär undviker du inte bara bearbetade sötsaker, utan väljer även ett ”superlivsmedel”.

Näringsvärdet i blåbär ligger på 195 kalorier per 100 gram.

Receptet på vår blåbärscheesecake nedan räcker till åtta portioner, men du kan anpassa receptet om du har fler eller färre gäster.

Ingredienser

Pajbotten med grahamskex:

  • 200 gram grahamskex
  • 80 gram smör

Yoghurtfyllningen

  • 4 burkar naturell, grekisk yoghurt (500 g)
  • 200 g socker
  • 200 ml vispgrädde
  • 3 paket gelatin

Blåbärssylten

  • 250 g av din favoritsylt
  • 1 1/2 paket gelatin

Botten

  • Det första du ska göra är att smörja din plåt med smör eller täcka den med bakplåtspapper.
  • För att göra grahamsbottnen smälter du smöret och smular noggrant sönder grahamskexen.
  • Blanda sedan ingredienserna med varandra.
  • Häll dem i pannan och pressa på plats.
  • Förvara i kylskåpet tills bottnen hårdnar.

Fyllningen

  • För yoghurtfyllningen är det första du ska göra att hälla gelatinpaketen i en skål kallt vatten.
  • I en annan behållare tillsätter du yoghurt, grädde och socker. Blanda väl och värm upp något.
  • Tillsätt gelatinet i den varma blandningen och rör runt i cirka tio minuter tills det blandats väl.
  • Häll denna fyllning över grahamsbotten och låt svalna.

Toppingen

  • Allt du behöver göra för toppingen är att tillsätta blåbärssylten.
  • Värm upp den på låg värme, tillsätt gelatinet och ta bort från värmen.
  • Därefter häller du allt ovanpå yoghurtfyllningen och förvarar i kylen i två timmar så att den kan sätta sig.

Nu är du klar! Du har gjort en god cheesecake med yoghurt och blåbär. Denna fantastiska dessert kräver inte särskilt mycket av din värdefulla tid.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!