Gillar du öl? Då ska du läsa om de överraskande hälsofördelarna med öl! WOW!

1616

Många gillar att dricka kall öl på varma dagar. Många ser på öl som bara ytterligare en alkoholhaltig dryck, men det finns faktiskt nyttiga beståndsdelar och hälsofördelar med öl.

Öl har mer protein och vitamin B än vin. Det har även liknande mängder antioxidanter. Utöver det innehåller öl dessutom humle.

Humle är en utmärkt källa till flavonoider och mineraler, vilka hjälper dina metaboliska processer.

Det förebygger hjärtsjukdom

Öl innehåller vitamin B6, som är viktig för hjärthälsan. Det förebygger även ansamling av homocystein – en aminosyra som din kropp producerar och som skadar dina artärer.

Vidare gör öl ditt blod lite tunnare. Det hjälper till att förebygga bildandet av blodproppar. Dessa är farliga eftersom de kan blockera dina artärer. De kan även orsaka eller förvärra andra hjärtproblem.

Att dricka öl i måttliga mängder minskar dessutom risken för att drabbas av flera andra problem. Dessa inkluderar inflammation som producerar ateroskleros samt ansamling av plack i blodkärlen.

Det ökar din bendensitet

En av hälsofördelarna med öl i måttliga mängder är att det minskar risken för att drabbas av frakturer. Det betyder att öl kan hjälpa dig att undvika eller omvända vissa benproblem, såsom osteoporos och benförsämring, som kommer med åldern.

Det förebygger anemi

Öl hjälper dig att undvika vissa vitamin- och mineralbrister och det förebygger även anemi. Det är framförallt en bra källa till vitamin B12 och folsyra.

Vitamin B12 är viktig för normal tillväxt, bra minne och god koncentration.

Det förebygger åldrande i förtid

Att dricka öl ökar effekterna av vitamin E.

Det är en viktig oxidant för kroppens utseende; vitaminet får dig i grund och botten att se bättre ut. Det har faktiskt positiva effekter på din hud och saktar ned ålderstecken.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!