Ät den goda frukten varje dag så händer det HÄR med din kropp! OTROLIGT!

4094

Att äta vindruvor varje dag kan tillhandahålla oss med flera hälsomässiga fördelar. Dessa utsökta frukter gömmer en riktig skatt av söthet och hälsosamma egenskaper som är värda att lära sig om. Bland fördelarna hos vindruvor hittar vi anti-cancerogena egenskaper, och de hjälper oss även att bli piggare samt bekämpa njursjukdomar. Deras egenskaper varierar beroende på typen av vindruva. Vill du veta mer?

Både röda och gröna vindruvor har sina egna unika egenskaper som vi kan nyttja till vår fördel, så missa inte chansen att köpa vindruvor under alla säsonger från din marknad.

Röda vindruvor var väldigt välanvända och högt värderade av greker och romare. De är utsökt söta och närande, och de innehåller ett antal speciella egenskaper som vi tar upp nedan:

 • De förebygger cancer: den attraktiva, röda färgen berättar för oss i förhand att de innehåller stora doser antioxidanter, fantastiska mängder fria radikaler och även fenolföreningar som är utmärkta för att bekämpa cancer.
 • De förebygger hjärt- och kärlsjukdomar: deras komponenter, så somantocyaniner, tanniner och flavonoider är perfekta för hjärthälsa. Derasvasodilaterande effekt förhindrar sediment från att samlas i artärerna och förhindrar på så sätt problem som åderförkalkning.
 • De förhindrar förstoppning: röda druvor innehåller en ansenlig dos av fibrersom fungerar som ett laxermedel när druvorna konsumeras med skinn och frön.
 • De tar hand om magen: att dricka druvjuice hjälper dig att förbättra matsmältningen.
 • De förebygger infektioner: röda vindruvor har starka antivirala och antibakteriella egenskaper, och är utmärkta rengörare för blod och organ.
 • Folsyra: dietister rekommenderar gravida kvinnor att konsumera röda druvorunder de första månaderna av graviditeten. De främjar celldelning under deförsta veckorna.

Det är viktigt att notera att röda vindruvors höga sockerhalt inte är bra för diabetiker.

Det som är bra med den gröna vindruvan är att du kan köpa den året runt. Om de säljs till ett bra pris på din marknad så bör du, om möjligt, köpa dem regelbundet.

 • Låg fetthalt: gröna druvor har mindre socker än röda. De är rika på kolhydrater och smakar lite syrligt.
 • Gratis kolesterol och natrium: de är perfekta för att hålla njurar, lever och tarmfunktion i friska skick. De har stora mängder kalium och är perfekta för en rad olika dieter.
 • Rik på mineraler: speciellt järn och kalium. Tack vare detta kan de återuppbygga vävnader i kroppen och förbättra hjärtfunktionen. Samtidigt stimulerar de produktionen av röda blodkroppar, vilket hjälper syrecirkulationen i kroppen.
 • Förhindra grovtarms- och prostatacancer samt Alzheimers: alla dessa fördelar beror på resveratrol och katekiner – potenta antioxidanter för kroppen som, enligt flera studier, är väldigt gynnsamma för att förebygga dessa sjukdomar.
 • Tar hand om ben: tack vare vitamin K och vitamin B1 hjälper gröna druvor till att hålla skelettet friskt och i perfekt skick längre.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!