Balansera ditt kolesterol genom att äta det HÄR!

879

Kolesterol är något vår lever producerar och är viktigt för vår hälsa. En bra mängd är väldigt viktigt för välmående och inre balans. Trots det tror många att kolesterol är dåligt eller skadligt.

Nyckeln är att hålla det balanserat. Det är även viktigt att förhindra dåligt kolesterol, LDL, från att höjas.

LDL är dåligt eftersom det ansamlas i artärerna. Sakta men säkert försämrar det hälsan.

Ytterligare något du borde komma ihåg är att våra kroppar producerar kolesterol. Om våra kroppar producerar rätt mängd kan kolesterol från andra källor försätta våra kroppar i riskzonen.

Det finns flera situationer i vilka man måste vara försiktig. Några av dessa är om man är över 40 år, överviktig eller har en familjehistoria med högt kolesterol. Då måste du vara försiktiga med vad du äter.

I den här artikeln vill vi dela med oss av lite information om att bekämpa högt kolesterol. Vi kan göra det genom att förändra vår livsstil, undvika en stillasittande livsstil och göra vår kost mer färggrann och smakrik.

Idag ska vi fokusera på vår kost. Och finns det något bättre sätt att göra kosten mer färggrann än med frukt? Med dem kan du dessutom balansera ditt kolesterol.

1. Avokado – mer än en smakrik frukt
Du kanske undrar: ”Kan avokado verkligen balansera mitt kolesterol?” Svaret är ja. Man behöver egentligen bara äta en halv avokado om dagen. Tillsammans med en nyttig diet kan det påverka ditt kolesterol på runt en månad.

2. Grapefrukt – utmärkt för att balansera ditt kolesterol
Om du kan äta grapefrukt så borde du. Anledningen: få frukter har så pass positiva effekter samtidigt som de minskar dåligt kolesterol.

3. Apelsinjuice för bra kolesterol
För att förstå varför apelsinjuice hjälper dig att balansera ditt kolesterol måste vi först prata om steroler.

4. Jordgubbar – en nyttig frestelse
Jordgubbar är nyttiga och kan hjälpa till att sänka kolesterolet. Men de är bara bra om du äter dem i naturlig form; alltså utan socker eller choklad.

5. Ett äpple om dagen… sänker ditt kolesterol?
Ett äpple kan ätas på många olika sätt. Det kan vara med havregryn på morgonen, i en sallad med selleri och nötter till lunch eller till och med som äppeljuice på eftermiddagen. Ät det som du vill, men var konsekvent.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!