Den HÄR vanliga maten har kopplats till diabetes, och det är INTE socker!

1444

Det verkar som om varje vecka finns det en ny ödesdiger hälsovarning om livsmedel som vi inte borde konsumera. Vi får höra om att ta bort raffinerat socker från vår kost minskar för att det drastiskt ökar risken att utveckla diabetes, en sjukdom som finns i min familj. Okej, så jag borde dricka mindre läsk och försöka hålla mig till naturliga livsmedel.

Problemet med vissa livsmedel som vi tror är helt naturliga, är det faktiskt inte. Många ”naturliga livsmedel” är faktiskt raffinerade, ett exempel är vitt ris.

2

En ny forskningsstudie från Harvard lyfter fram att vitt ris, en mycket vanlig del av många människors kostvanor, i synnerhet de som växte upp i traditionella asiatiska hushåll kan vara mycket värre för dig än att dricka läsk. Först kanske du tror att detta är omöjligt, men vetenskapen bakom det är vettig.

Vitt ris är så mångsidigt och läckert.

Vad jag trodde var ett hälsosamt mellanmål kan i själva verket vara värre för dig än att dricka flera läsk per dag.

En forskningsstudie hävdar att för varje skål med vitt ris du äter per dag, ökar risken att utveckla diabetes med 11 procent.

En forskargrupp  på Harvard kom fram till denna slutsats efter att ha följt ungefär 350.000 människor och deras matvanor i ett år.
2

Men varför? Jag trodde vitt ris var okej. Det är naturligt …..

Med tiden blir bukspottkörteln mindre effektiv på att producera insulin när den har producerat för mycket.

När det inte finns tillräckligt med insulin för att ta itu med blodsockret, kan de kroniska nivåer av socker i blodet så småningom skada dina njurar. Vitt ris leder till en betydande stegring i blodsockret, och därför sätter det press på bukspottkörteln att producera insulin.

 

Hur är det möjligt att göra sig av med ris helt?

Tja, du behöver inte sluta att äta ris. Hälsoexperter föreslår att vitt ris kan ersättas med brunt ris och andra fullkornsalternativ.
2

Se videon under för att få tips på livsmedlen som INTE påverkar dina nivåer av blodsocker.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!