10 riktiga fobier som du säkerligen aldrig har hört talas om! Det här är superkonstigt!

3866

Det finns mycket att vara rädd för i den här världen, men de flesta människor har fortfarande möjligheten att leva vanliga liv.

De med verkliga fobier, kan dock leva varje dag mycket olika, och vi måste vara mycket känsliga angående dessa farhågor. Vi kan inte förstå deras rädsla eller var den kom ifrån , men en fobi kan diktera hur den sjuke lever varje dag.

Fobier är olika typer av ångestsyndrom är inriktade på särskilda objekt eller situationer. Fobier kan komma och gå, men när de är närvarande, kommer personen med fobi gå mycket långt för att undvika att irrationell rädsla.

Vi har alla hört talas om rädsla för clowner (coulrophobia) och rädslan för spindlar (arachnophobia), men de olika saker som folk har en enorm oro över är mycket bredare än så.

Dessa 10 fobier är alla extremt verkliga för dem som lider av dem, men deras existens kan komma som en stor överraskning för resten av oss!

Visste du om dessa fobier? Vilka andra som vi lämnade utanför vår lista? Låt oss veta i kommentarerna och vänligen

1. Turophobia

1. Turophobia

Turophobia är rädslan för ost. Det är inte vanligt, men de som drabbas kan länka särskilda ostar eller alla ostar till en traumatisk händelse. Den sällsynta allvarliga lidande kan även brast i gråt när man går förbi mataffären.

2. Scopophobia

2. Scopophobia

Scopophobia är rädslan för att granskas eller bli stirrad på. Det är både en social fobi och en specifik fobi som ibland härrör från hån under barndomen.

3. Oikophobia

3. Oikophobia

Människor som lider av oikophobia har en enorm rädsla för särskilda hushållsapparater. Kanske hände något tidigt i livet där en hushållsapparat utsatte personen i allvarlig fara.

4. Globophobia

4. Globophobia

OPRAH WINFREY har globophobia. Hon kan inte gå i närheten av ballonger av rädslan för att de ska smälla. För vissa som lider av denna fobi, är det rädslan för ballonger i allmänhet, medan det för andra är det ljudet ballongen gör när den smäller. Det är mycket svårt för dessa människor att gå till födelsedagskalas eller andra händelser där det kan finnas ballonger närvarande.

5. Xanthophobia

5. Xanthophobia

Även gul ofta tros vara den lyckligaste färgen, de som lider av xanthophobia är intensivt rädd för allt som är gult.

6. Aibohphobia

6. Aibohphobia

“Race car,” “civic,” och “12321,”är alla saker som skulle skrämma någon med aibohphobia, rädslan för palindrom. Palindrom är ord, fraser, eller siffror som kan läsas antingen bakåt eller framåt med samma resultat.

7. Barophobia

7. Barophobia

Barophobia är rädslan för gravitationen. Drabbade är rädda att gravitationen antingen kommer att krossa dem eller upphöra att existera, vilket får dem att flyta bort i rymden.

8. Decidophobia

8. Decidophobia

Decidophobia är rädslan för att fatta beslut, diskuteras utförligt av en Princeton University professor, Walter Kaufmann. Folk som inte kan väga fördelar med nackdelar, de litar på andra för att fatta beslut åt dem. De kommer att ta parti med auktoriteter på nästan vilket ämne som helst utan eftertanke, oavsett om de är en förälder, en pastor, eller en politiker.

9. Nomophobia

9. Nomophobia

Nomophobia är en relativt ny fobi, eftersom det är rädslan för att vara i kontakt med en mobiltelefon. Eftersom tekniken utvecklas, så kommer många tech-baserade fobier upp till ytan, men detta är den överlägset vanligaste.

10. Phobophobia

10. Phobophobia

Detta är rädslan för fobier, eller snarare, de känslor som kommer tillsammans med att ha en fobi. Detta skiljer sig från andra fobier i att det inte finns något i miljön som utlöser rädsla, utan snarare något mer som allmän ångest.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!