Vad gör vin med ditt ansikte? Hur dåliga matvanor förstör din hy!

3900

Vanliga hudproblem kan vara ett resultat av dåliga kostvanor. Enligt naturläkemedelsläkare och hudvårdsspecialist  Nigma Talib som nyligen har skrivit boken ”vända tecken på åldrande: Reverse The Signs Of Ageing: The Revolutionary Inside-Out Plan To Glowing, Youthful Skin. Hon behandlar kändisar som Sienna Miller, makeup gurun Charlotte Tilbury och har varit med i Vanity Fair Magazine.

Talib är övertygad om att vad vi äter och dricker har en direkt inverkan på våra ansikten. Hon känner igen och kallar denna samling av symptom ”mejeri ansikte”, ”vin ansikte”, ”socker ansikte”, och ”gluten ansikte”.

I sin bok,  konstaterar Talib:

”I samma sekund patienten kliver in på min klinik kan jag omedelbart säga den typ av livsmedel som de tenderar att överäta bara genom att kontrollera hur deras ansikte åldrats. I själva verket finner jag mig ofta analysera slumpmässiga ansikten på gatan. Jag vill gå upp till främlingar och berätta för dem att ta bort mjölk ur sin kost eller hålla tillbaka på pastan eftersom det är så tydligt på deras hy att deras kost gör dem skada. För vissa människor, bara en vete-tung dag – spannmål till frukost, bröd till lunch och pasta till middag – är tillräckligt för att orsaka uppsvälldhet och svullnader. Ett par glas vin kan utlösa fina linjer runt munnen och ögonen, och – om du inte tål – en krämig sås eller en bit ost kan utlösa en prickig break-out eller mörka ringar under ögonen ”.

Ansiktskartläggning har vanligen används i traditionell kinesisk medicin (TCM), men många läkare i västvärlden är inte utbildade för att leta efter dessa mer subtila tecken. Emellertid kan alternativa utövare som Dr Talib veta när någon går in på deras kontor lider av ett alkoholproblem, eftersom det är skrivet över hela ansiktet.

Vad man äter eller äter för mycket av avgör hur ansiktet kommer att åldras.

”Eventuella problem med matsmältningen av vissa livsmedel – kanske du har en okänd intolerans, eller om du äter mer av ett livsmedel än du bekvämt kan smälta – kan orsaka en kaskad av kemiska och hormonella förändringar som påskyndar åldrandet internt och externt, med ett resultat som snabbt visar sig på ditt ansikte. Vissa grupper av mat verkar vara särskilt skadligt: gluten, mjölk, socker och alkohol. Varje grupp skadar kroppen på särskilda sätt, vilket bidrar till ett kluster av åldrande symptom såsom fläckar, svullnader, förändringar i hudfärg, prematura fina linjer och rynkor eller slapp hud. ” (Talib)

Där du åldras kan ange vilka organ är överbelastade och även orsaken.

Den del av ansiktet som påverkas mest – oavsett om det är din panna, haka, kinder eller ögon – kommer att bero på vilken del av kroppen som sätts under mest stress genom matgruppen. Här är hur Dr. Talib identifierar vad som händer med sina kunder:

Vinansikte

Symptom: Tydliga linjer eller rodnad mellan ögonen, hängande ögonlock, förstorade porer, uttorkad hud med fjäder linjer över kinderna, blossande kinder och näsa, djupa nasolabiala veck.

Även kallat vinansikte, kan dessa tecken förekomma hos någon som tenderar att konsumera en hög nivå av alkohol varje vecka. Alkohol torkar huden, påverkar levern, och en stor mängd av socker som finns i alkohol tenderar att förstöra hudens elasticitet.

Hur man fixar det:  Ta en paus från alkohol under tre veckor och sedan följa 80/20 regeln. Avstå 80% av tiden och unna 20% av tiden.

sockeransikte

Symptom: linjer och rynkor i pannan, hängande under ögonen, mager utseende i ansiktet, smärtsamma fläckar över hela ansiktet, gallring av huden, en grå / degig nyans på huden.

Det är lätt att komma in i vanan att äta nått sött när vår energi är låg vid 02:00, det är en omedelbar uppsving. Men vad som går upp måste komma ner. När höga blodsockernivåer oundvikligen sjunker, skapar det en ond cirkel som kan lämna dig sugen mer och mer.

Såsom angivits tidigare, kan socker förstöra hudens elasticitet. Enligt ansiktskartläggning, är pannan i samband med processen för matsmältningen, vilket är anledningen till att ”sockeransikte” kan manifesteras som fläckar eller rynkor i pannan.

Det kan också förstöra den känsliga balansen i våra tarmbakterier som härjar inte bara på vårt ansikte, men matsmältningen och hela kroppen.

Hur man fixar det:  Sluta äta socker. Man kan så småningom ta bort socker från sin kost även om det kan kännas för svårt att ta bort det helt. Även om du bara klipper ditt intag halvt och gradvis avvänjer dig av socker, kommer du att märka snabba förbättringar i din hy. Försök att använda mer naturliga alternativ som frukt, honung istället för raffinerat vitt socker.

mejeriansikte

Symptom: svullna ögonlock, påsar och mörka ringar under ögonen, små vita fläckar och stötar på hakan.

Övertid, kan de flesta människor förlora förmågan att smälta mejeri ordentligt. Detta orsakar inflammation som kroppen försöker att kämpa mot mejeriet med inflammation för att inducera kemikalier.

Till exempel kan samma inflammatoriska process som orsakar rodnad, svullnad och värme runt en stukad fotled eller splitterskydd, utlösa svullna ögonlock, påsar under ögonen och mörka ringar i ansiktet.

Även de mesta av mjölken på marknaden är full av konstgjorda hormoner som matas till korna. Dessa också orsaka problem genom att störa hormonsystemet och visas upp i området runt hakan som i ansiktskartläggning representerar fortplantningsorganen.

Hur man fixar det:  Om man känner att man kan ha en intolerans mot mejeriprodukter, bör du ta bort den helt från sin diet för tre veckor och observera eventuella förändringar i sin hy utan även deras matsmältning och energinivåer!

glutenansikte

Symptom: Uppsvullna röda kinder, mörka pigmentfläckar eller fläckar runt hakan.

En reaktion på gluten tar ut sin rätt på immunsystemet, i sin tur stör det den känsliga balansen mellan de reproduktiva hormonerna, vilket resulterar i fläckar eller mörk pigmentering på området runt hakan i samband med fortplantningsorganen.

Vissa patienter som har lidit under många år av Rosacea – en hudsjukdom som kännetecknas av röda utslag över kinderna – har funnit det mycket bättre, eller helt kontrolleras, när de tar bort gluten ur sin kost.

Hur man fixar det: Om gluten är problemet, ta bort det ur kosten. När det gäller gluten, så kommer att ”skära ned” inte att göra susen, måste det tas bort helt. Drick mycket vatten och få tillräckligt med fiber. Detta kommer att bidra till att balansera ut huden och omdefiniera dina kindben.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!