6 saker som händer med din kropp när du äter ägg. Visste du det här?

3208

Som en otroligt hälsosam mat, bör ägg vara en del av din vanliga kost. De är lätt att få tag på, mångsidigt och en billig proteinkälla. Dessutom ägg är rika på aminosyror, järn och antioxidanter. För att vara mer specifik så kan ägg också förbättra din hälsa, eftersom varje ägg innehåller hela 7 gram protein.

Hela ägget bör ätas, äggula innehåller ett näringsämne kallat kolin. Dessutom kan det hjälpa dig att bli av med dom där extrakilona.

Ägg måste dock väljas med omsorg. Du kan välja ekologiska, om du alltid tittar på deras etiketter. Anledningen är naturligtvis att de organiska inte innehåller antibiotika, hormoner och vacciner, och deras kvalitet regleras av USDA.

När det kommer till deras färg så spelar det ingen roll enligt Molly Morgan, RD, en certifierad dietist baserad i New York, som hävdar att färgen på ägget varierar beroende på vilken typ av kyckling, men näringsvärdet är densamma.

Ägg är extremt hälsosamma livsmedel, så vi rekommenderar dig att inkludera ägg i din dagliga meny.

Här finns 6 viktiga skäl att göra så:

1. Ägg kan förbättra ditt hår och din hud

Ägg är rikliga på B2, B2 och B12, som är avgörande för en sund kondition och utseendet på din hud- B-komplex vitaminer.

2. Ägg kan rädda ditt liv

Du kanske inte visste vid det här laget att den mänskliga kroppen kan producera elva essentiella aminosyror, som är nödvändiga för att upprätthålla liv, men det behöver nio mer, så kan du gissa var hittar du resten? Du har rätt, i ägg. När kroppen har brist på dessa nio aminosyror, kan det leda till muskelförtvining, minskat immunförsvar, svaghet, trötthet och förändringar i strukturen på din hud och ditt hår.

3. Perfekt för ögats hälsa

Det finns två antioxidanter i äggula, lutein och zeaxantin, som skyddar ögonen och främjar ögonhälsan.

4. Du kommer att känna dig mättare och äta mindre

Anledningen är att ägg är en rik källa av kvalitets protein,så alla andra proteinkällor mäts jämfört med ägg. Massor av studier har visat att en kost med hög proteinhalt påverkar aptiten positivt.  Med andra ord, de tar udden av hungern. Det finns en skala som heter ”Mättnadskänsla Index”, som visar hur mycket livsmedel bidrar till känslan av mättnad och ägg har ganska höga poäng här.

5. Ägg leder till friska tänder och ben

Ägg är bra för ben och tänder, eftersom de stärker dem, de är sällsynta naturliga källor till vitamin D. Tricket är att hjälpa till med kalciumupptaget, vilket är avgörande för ämnesomsättningen, tjocktarmen och för god funktion i hjärtat.

6. Eliminerar stress och ångest

Som vi sade tidigare, bristen av de nio aminosyror kan hittas i ägg. Å andra sidan kan bristen av dem påverka din mentala hälsa. Enligt en studie från 2004, publicerad i ”Proceedings of the National Academy of Sciences” så kan en kost innehållande ägg eventuellt genom att justera serotonin i nervsystemet, minska ångest och stress.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!