Hon urholkar äpplen och lägger dem i en stekpanna! 4 timmar senare, kan man inte tro sina ögon!

1426

Ankomsten av hösten innebär förberedelser för att fira helgdagar som Halloween, men det som kanske är ännu viktigare, är att det är dags för hösten mat. Det finns inget bättre sätt att fira säsongen än med pumpa paj eller äppelcider!

Om du är i mataffären för köpa saker till ett enkelt, läckert höst recept, sluta leta. Dessa långkokta kanel och havre fyllda äpplena är super enkla att göra och smakar helt underbart!

Steg 1: Blanda1 dl havregryn, 3 tsk kanel, 1 dl ljusbrunt socker, 1 tsk kryddpeppar, 4 sköljda äpplen, 4 msk osaltat smör, och 0,5 dl vatten.
apple-6

Steg 2: Rör ihop havre, kanel, kryddpeppar och farinsocker i en liten skål, ställ åt sidan. (Du kan även lägga i pekannötter och russin)

apple-1

Steg 3: Efter att du tvättat äpplena, skär försiktigt av topparna med en kniv och använd en sked att ta bort kärnor och frön.

apple-2-664x616

Steg 4: Stoppa äpplena med havre blandningen och placera sedan dem på spisen, skurna delen upp.

apple-3

Steg 5: Placera en matsked smör ovanpå varje äpple, häll vattnet i botten av den pannan, sätt på lock på och låt äpplena koka på hög värme i tre till fyra timmar.

apple-4

Steg 6: När äpplena är mjuka, ta bort dem från spisen och servera med glass eller fryst yoghurt!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!