9 saker som händer med din kropp om du börjar dagen med att dricka ett glas vatten! WOW!

2655

Att dricka mycket vatten är ett välkänt hälsotips. Men vad du kanske inte vet är att det är extra viktigt att börja dagen med ett glas vatten. I många delar av världen, har detta nästan blivit en del av kulturen, eftersom det fantastiska gör saker för din kropp. Här presenterar vi varför.

1. Rengör kroppen från avfall
Under natten rengörs kroppens organ från gifter, och när kroppen får i sig vattnet börjar tarmarna att flytta på sig. Om du dricker vatten på fastande mage efter natten sköljs sedan avfallet ut. På så sätt får kroppen en nystart på morgonen!

2. Ger lyster till huden
Om man är uttorkad, kan det bidra till rynkor och förstorade porer i huden. I en undersökning konstaterades att 0,5 liter vatten på fastande mage ökar blodcirkulationen, och ger utstrålning i huden. Du är inte längre uttorkad och det ger huden elasticitet under hela dagen.

3. Bidrar till en hälsosam viktminskning
Om du dricker vatten på fastande mage så sätts magsmältningen igång, vilket hjälper dig att känna dig mindre hungrig under dagen. Vatten fyller dessutom upp magen i viss mån, så du kommer också få mindre sötsug – och då lägger du inte på dig de extra kilona!

vann1

4. Glänsande och vackert hår
Genom att dricka vatten ger det näring åt håret – inifrån och ut. Faktum är att vatten utgör nästan en fjärdedel av vikten av ett hårstrå.

5. Förhindrar njursten och urinvägsinfektion
Om du dricker vatten på fastande mage så avlägsnas syror i magen som orsakar njursten. Detsamma gäller att förebygga eller lindra urinvägsinfektion – om du dricker mycket vatten sköljs bakterier bort som orsakar infektionen.

6. Halsbränna
När du dricker vatten, sköljs frätande magsyra bort som har kommit upp i halsen, vilket ger snabb lindring. Även magslemhinnan är beroende av tillräckligt med vatten för att skyddas från magsyra.

vann2

7. Förbättrar matsmältningen
Forskning visar att digestionen förbättras med mer än 20% av att dricka vatten på fastande mage. Fibrerna, vars funktion är just att förbättra matsmältningen, behöver också vatten för att slutföra sitt arbete så bra som möjligt.

8. Du undviker förkylningar
Slemhinnor i mun, hals och näsa är utrustade med antikroppar som bekämpar virus som du andas in eller får i dig genom mat och dryck. Få du inte i dig tillräckligt med vätska så torkar slemhinnor, vilket gör dem mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylning, halsont och hosta.

9. Din hjärna blir i toppform
Uttorkning är en mycket vanlig orsak till trötthet, det påverkar koncentration, koordination och reaktionsförmåga. Känner du dig slö och ofokuserad så drick ett glas vatten – det finns chanser att det hjälper.

vann3

Vi blev förvånade över att ett enda glas vatten har en sådan betydelse på morgonen – visste du?

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!