Kakan ser ut som en enda röra! Men när den kommer ut ur ugnen, WOW!

1034

Precis som utseende kan lura, kan även namnet. Det finns många läckra rätter ute i världen som har konstiga, förvirrande, och även stötande titlar. Oavsett vad du kallar det, är en tårta en tårta!

Detta recept kallas pumpa dumpa kaka men låt inte namnet lura dig, den smakar otroligt.

Om du gillar kryddigt, nötigt, pumpa-smaksatt godis så kommer det här säkert att bli ditt nya favoritrecept. Den passar perfekt till en rykande kopp kaffe, äppelcider eller varm choklad och kan serveras som den är eller med vispad grädde, färsk frukt, strösocker, smält karamell, kola, glass, allt möjligt helt enkelt… Den medföljande videon ger dig bra baknings tips och alla detaljer om hur du gör pumpa dumpa kaka så kolla in den.

Ingredienser:
2 burkar pumpa (525 gram)
2 dl socker
En burk kondenserad mjölk (340 gram)
3 ägg
½ tsk salt
4 tsk pumpa-paj krydda
En låda med gul kakmix
2 dl hackade pekannötter
6,5 dl smält smör

-Fyllning efter eget val-

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 250 grader, smöra en 23 x 33 cm bakplåt och ställ den åt sidan.
2. Ta pumpa, socker, kondenserad mjölk, ägg, salt, och pumpa paj krydda och blanda ihop de i en skål tills de är väl blandat.
3. Häll pumpa smeten i den smorda bakplåten och sprid ut det jämnt.
4. Lägg kakmixen ovanpå smeten, sprid den jämnt.
5. Strö på hackade pekannötter, tillsätt lite extra om du älskar nötter!
6. Häll försiktigt det smälta smöret så jämnt som möjligt över toppen av kakmixen och försiktigt sprida det med en spatel om det behövs.
7. Sätt pannan i ugnen och grädda i 55-60 minuter
8. Du kan äta den direkt eller låta den svalna och njuta senare!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!