Så HÄR gör du hemlagad maräng till spökliga toppar enkelt och snabbt! Perfekt till halloween!

1113

Om du planerar att ha en Halloween-fest, vet du att små läskiga figurer är ett måste. Och det finns otaligt många att välja på. Vissa är enkla, och vissa är komplicerade, men alla av dem har någon form av härlig (läskig) överraskning.

Om du är ett fan av Halloween, så har du naturligtvis stött på de flesta av de enklare sådana (skalade druvor som känns som ögonglober, någon?), Och insåg att de riktigt komplicerade sådana inte alltid är realistiska.

Men lyckligtvis finns det relativt enkla idéer som bara ser komplicerade ut, och är helt bedårande. Mumifierade grisar-i-lakan och skrämmande muffins är några enkla Halloween godisar som är mindre komplicerade än de ser ut.

Nu kanske du inte har tid att göra dessa medan du skyndar att komma in i din kostym innan årets festligheter, men de kan förtjäna att åtminstone vara en inspiration för framtida godsaker!

Du kan även använda det här maräng receptet för att skapa andra former och godsaker, och även tillsätta karamellfärg. Det är ett bra recept för alla högtider. Kolla in hur de är gjorda och prova på dem det här året!

23-850x850

För att göra maräng, använd 1 dl varje av superfint strösocker och 1 dl florsocker.

Du ska också noggrant skära ut bottnarna på några pappersmuggar för att skapa små papp cirklar. Cirklarna placeras på ett pergament papper på bakplåten och ställs åt sidan.

Vispa även upp fyra äggvitor med en nypa salt, och ställ lite chokladflingor åt sidan, som ska smältas senare – du kommer se varför!

31-850x850

Medan du vispar äggvitan, tillsätt sockret med en matsked i taget, låt de blandas långsamt och försiktigt.

När sockret är i, stanna vispen och häll försiktigt i florsockret som bildar de stela, glänsande vita topparna.

43-850x850

Ställ därefter in marängerna i en frys i en påse med hörnet avklippt.

Hantera påsen försiktigt (maränger är känsliga.), marängen ska sedan ställas i noggrant på papp cirklarna (botten av de utskurna kopparna.)

Pressa dit mini chokladflingorna som ögon och tjutande munnar, och baka sedan i ungefär en och en halv timme vid på 200 grader i ugnen.

52-850x850

Medan marängerna tillagas, är det dags att dekorera botten på kopparna. Täck dem med svart silkespapper, men du kan också använda en färdig-dekorerad kopp eller skapa din egen design.

En cirkel av papper ska också skapas med hjälp av munnen av koppen som en schablon. Det ska skäras en centimeter bredare än koppens överkant.

62-850x850

När marängen kylts, tejpa klubbpinnar på papp cirklarnas botten.

71-850x850

Spökena, som ser mycket förvånade ut, införs sedan i kopparna från toppen. För att de inte ska falla ut, fångar papp cirkel på botten dem. Pinnen ska sticka ut från botten.

Pappers cirklarna ska sedan limmas på insidan av koppen nära kanten, var försiktig, naturligtvis de får inte komma något lim på marängerna! Papperet ska täcka över de spöklikande marängerna.

8-850x850

När klubbpinnen trycks upp, hoppar spöket fram. Buuh!

Naturligtvis kan du göra maräng till bokstavligen vad som helst.

meringue-2

Vissa karamellfärger gör dessa godis maränger helt förtjusande, och formen kan fungera som en julgran om du använder grön karamellfärg.

meringue-3

Och om du inte vill göra en pop-up kopp, är maräng spöken är ganska söta på egen hand. Dessa små killar har också armar.

meringue-5

En rundare form med veckade sidor, vanligen gjord med en glasyr spets, skapar en fin pumpa.

meringue-1-850x1275

Och genom att skapa denna snirkliga form, kan du göra små morötter, vilket skulle vara bedårande till påsk.

meringue-4

Och om du bara vill ha dem vanliga, är de fina på egen hand också!


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!