Oväntade hälsofördelarna med att ha STARK sås på allt!

1017

Om du är som en många andra människor, kanske du föredrar lite sting i din mat.

Det visar sig att kärleken för brännande mat faktiskt gör bra saker för din kropp. Medan capsaicin, kemikalien som orsakar brännande, tårögd känsla, är kryddan en stor hälsobooster, och kan hjälpa till med allt från smärtlindring till viktminskning.

Naturligtvis är allas tolerans för stark mat olika, så börja mildi och öka starkheten gradvis tills du hittar din perfekta kryddnivå. Men nästa gång du är ute efter att lägga till lite smak till en måltid, överväga en skvätt stark sås eller ett stänk av krossad röd chili. Dina smaklökar kommer att lysa upp, men din kropp kommer att tacka dig!

Läs om några av de sätt stark sås kan hjälpa dig, och låt oss veta om du föredrar kryddigt eller milt i kommentarerna!

Stark fördel # 1: Lägger till smak utan kalorier
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_1_-600x600

Om du vill gå ner i vikt, kan det verka som allt det goda, smakrika livsmedel är onyttigt och kalorifyllt. Men inte nödvändigtvis!

Stark sås är bra för att ge smak till precis vad som helst, från pasta till ägg till kötträtter och även grönsaker, men det kommer inte tillsätta kalorier.

Den exakta mängden kalorier varierar beroende på märke och smak, men i genomsnitt, har en matsked av stark sås har bara sex kalorier.

Stark fördel # 2: Rensar nästäppa
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_2_-600x600

Starka saker gör att näsan rinner, och det är perfekt om du har en förkylning eller nästäppa.

Om du känner dig täppt, lägg till en skvätt av något starkt i din måltid. En studie har visat att de också kan lindra bihåleinflammation.

Stark fördel # 3: Ökar ämnesomsättning
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_3_-600x600

Stark sås är bra för att sätta igång din ämnesomsättning.

Det innehåller capsaicin, de flesta starka såser är också fulla med C-vitamin, vilket är en stor fördel för ämnesomsättningen.

Lägg till ett stänk av stark sås till din äggröra för att få din ämnesomsättning att hålla sig igång för resten av dagen.

Stark fördel # 4: Bibehåller friskt blodtryck
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_4_-600x600

Capsaicin är full av alla typer av hälso-ökande hemligheter, och ett av dem är dess förmåga att sänka blodtrycket.

Högt blodtryck kan leda till alla typer av allvarliga komplikationer, och stark sås är ett sätt att hålla blodtrycket nere.

Stark fördel # 5: Den är full av antioxidanter
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_5_-600x600

Chilin i stark sås är färgstarka och glänsande, och det är de ljusa färgerna som gör att du vet att de är fulla av antioxidanter.

 

Stark fördel # 6: Hjälper dig att äta mindre
embeddedimg_hotsaucebenefits_850px_7_-600x600

När du äter något kryddig, kommer du inte ta en stor tugga. Istället kommer du att äta lite långsammare så att du inte får hela din mun i lågor.
Att äta långsammare gör att du kan njuta av din mat, och du kommer att upptäcka att du kommer att känna dig mindre hungrig och mer nöjd med mindre mat.


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!

*Tack till Littlethings.com för artikeln