Avokado kan balansera hormoner, öka ämnesomsättningen och hjälpa ditt hjärta!!

1207

Avokado är en av de mest hälsosamma livsmedel i världen och de förbättrar vårt välbefinnande och de yttre. De är rika på enkelomättade fetter, som hjälper oss att förebygga hjärtsjukdom, vissa cancerformer och sänker våra kolesterolnivåer.

Avokado är rik på antioxidanter, som bekämpar oxidativ stress och hjälper oss att förhindra utvecklingen av cancertumörer.

Den har många viktiga näringsämnen. Några av dem är:

  • Kalium
  • Kalcium
  • Magnesium
  • Vitamin E, A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, och B9.
  • Dietfibrer
  • Karotenoider och Steroler

Avokado innehåller beta – sitosterol som balanserar vårt endokrina systemet och förbättrar hormonregleringen. Den stimulerar testosteron hos män och progesteron hos kvinnor. Detta sterol- antingen blockerar eller hämmar kroppens förmåga att använda östrogen. Detta är effektivt för att förhindra bildandet av hormonberoende maligniteter såsom bröst-, prostata- och koloncancer.

Steroler ökar också vårt immunsystems förmåga att känna igen cancer.

Ökar kognition och mitokondriella funktioner
De senaste undersökningar visar att avokadoolja förbättrar funktionen av hjärn-mitokondrie.

Anti-aging
Det bekräftas att avokadoolja förbättrar den helande förmågan i vår kropp. Det minskar inflammation och främjar produktionen av kollagen.

Slutsats
Som ni kan se är avokadon supermat som är viktigt för ett hälsosamt liv. Du bör försöka att konsumera dem så mycket som möjligt. Du kan lägga till det i din sallad, smoothie eller använda den för att göra en läcker dessert.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!