10 saker som inom kort garanterat kommer bli stora!

897

Att kalla något ”det bästa sedan skivat bröd” betraktas som en väl sliten kliché vid det här laget, men den tid då det var en helt ny fras var inte så länge sedan som man kan tro. Trots allt har vi bara kunnat köpa färdig-skivat bröd sedan 1928. Innan dess fick man skära på egen hand.

Vem vet, kanske kommer framtida generationer att se tillbaka på några av dessa 10 skapelser och undrar varför vi agerar som om de är en så stor sak. Vi får väl se.

Glöm inte att kommentera och berätta vilken mat du tycker är i behov att existera.

1. Glass-spaghetti
Vid första anblicken verkar det som den tyska kocken Dario Fontanella har gjort en tallrik spaghetti drizzled i tomatsås. Men varje spagetti är faktiskt gjord av glass som Fontanella skapat genom en potatispress och såsen är gjord av jordgubbar. För att slutföra rätten, har han också malt lite vit choklad gjord för att likna parmesanost.

b0e0c6d3-be61-41fe-8a63-ecded5032836

2. Ätbara husgeråd
Med tanken på att skära ner på avfall från plastbestick, har food startup Bakeys skapat ätbara skedar gjorda av ris, vete och durra. De blir inte i fuktiga i vätskor och smaken liknar kex, men de kommer även i söta och salta smaker.

Om deras skedar tar fart, planerar Bakeys också att producera gafflar och matpinnar.

c454cf27-7a91-4ca7-ad9b-0b6e5a643ef0

3. Den omöjliga burgaren
Det är svårt att säga vad som gör denna burgare så omöjlig att bara titta på, och du skulle enligt uppgift även ha vissa problem att inse vad som är annorlunda om du smakade på den. Men det som gör denna burgare så unik är att den inte innehåller några djurdelar som helst och är helt växtbaserad.

skarmavbild-2016-10-12-kl-16-03-01

4. Pumpple tårta
Denna rätt kommer direkt från Philadelphias Flying Monkey bakery och är en choklad-och vaniljtårta med äpple och pumpa paj. Pumpple kakan avgör slutligen debatten mellan paj och tårta, men bara en bit innehåller cirka 1800 kalorier.

 

6550911e-8f53-4069-a6e9-2ba398d722cd

5. Sommarrullen

Denna rätt är en signatur av sushikocken Tatsuya Yamashita, en 15-årig veteran av handeln som nu är baserad i Vancouver, Kanada. I stället för fisk, fyller Yamashita sina sommarrullar med jordgubbar, mango, kiwi, banan och avokado.

Resultatet är vad han kallar ett hälsosamt alternativ till tyngre desserter, som det massiva tårtan du lagt ögonen på.

skarmavbild-2016-10-12-kl-16-15-08

6. Spray-smör
Biēm-smör sprutan värmer smör och gör det redo att spruta på några sekunder, vilket eliminerar problemet med förstört bröd av hårt smör samtidigt som du har mer kontroll över hur mycket smör du vill ha.

lbkn6k8vojet58h6ylgd

7. Korvburgare
Även på semester i Nashville, försökte uppfinnaren Mark Murray äta en hamburgare och varmkorv samtidigt medan hans hustru såg på, ointresserad. Så han skapade en specialgjord bröd som tillåter gäster att bekvämt lägga en varmkorv genom en delad hamburgare och njuta av båda samtidigt.

skarmavbild-2016-10-12-kl-16-25-36

8. Blomkåls-chokladglass-tårta
Denna kaka innehåller inte gluten, socker, mejeriprodukter , nötter eller ägg, så denna krämiga ihopkok gjord av kokt blomkål och andra alternativa ingredienser är säker för alla att njuta av.

skarmavbild-2016-10-12-kl-17-12-54

9. Dubbel sensation
Denna pizza var bara tillgänglig en kort tid i Singapore men inspirerade nyfikenhet över hela världen. Den innehöll två ringar av bröd och har olika fyllningar. Den yttre kanten hade mozzarella, parmesan, och cheddarost inne, och toppat med kalkon, skinka, svamp, paprika, och salsa.

I den innersta brödringen var det kyckling korv och ost, och den andra hade rökt kyckling, zucchini, och pepparsås över och på toppen ett körsbär.

b231b328-bc70-47c9-b60a-a4418ab92f2e

10. Exo bars
Dessa barer kommer att ge dig all protein du behöver och den enda haken är att de delvis är gjorda av malda syrsor. Om det låter illa, så kan du faktiskt inte känna smaken av de malda syrsorna tack vare den råa mandeln, honungen, kokosen och kakaon som också ingår.
skarmavbild-2016-10-12-kl-17-31-08

Kom ihåg att kommentera och berätta vilken skapelse du är mest nyfiken på!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!