Hur man gör en chokladkaka med AVOKADO istället för ägg och smör! WOW!

2098

Om du älskar chokladkakor, är detta det rätta för dig. När du har provat detta läckra recept på chokladkaka, kommer du aldrig vilja prova något annat.

Denna choklad är rik på hälsosamma fetter. När det gäller avokado, har du säkert hört talas om dess fantastiska hälsofördelar:

Dessa frukter har ett imponerande näringsvärde, eftersom det finns överflöd på mineraler och vitaminer i dem:

C-vitamin, Kalcium, Magnesium, Natrium, vitamin K, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B9, vitamin E, Fosfor, Järn, Zink och Mangan

Ett intressant faktum är att avokado är ännu rikare på kalium än bananer, med 14% kalium, medan bananer har 10%.

Allt du behöver är:

För kakan:

En mogen avokado, mosad

2 tsk bakpulver

1/2 tsk kosher salt

1/4 dl olivolja

3 koppar mjöl

2 tsk bakpulver

2 dl vatten

5 msk kakaopulver

2 koppar råsocker

2 tsk vaniljextrakt

2 msk vit vinäger

För glasyr

2 mogna avokado, mosade

5 msk kakaopulver

1 koppar socker

Hur man förbereder det:

Först värmer du ugnen till 175 grader, vispa sedan ihop alla ingredienser till en slät smet. Baka sedan kakan i 35 minuter, känn med en tandpetare om den är klar

När kakan har svalnat så ska du glasera den. Njut sedan av den här underbara chokladkakan.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!