Säg adjö till din njursten med endast ett halvt glas av denna dryck!!

8124

Enligt experter på njursten är det en av de mest smärtsamma medicinska tillstånd som människa kan uppleva. Personer som har drabbats av detta förklarar att den smärta som orsakas av dessa små stenar kan vara riktigt plågsam och försvagande.

Citroner och citronsaft är naturliga lösningar eller rättare sagt förebyggande för personer som är benägna att få njursten.

Å andra sidan, är kaliumcitrat den vanligaste medicinska behandlingen för njursten. Det är intressant att enligt den senaste forskningen har experter funnit att citroner har en unik egenskap – de är rikligt förekommande i naturliga citrat.

Nämligen, upptäcktes det att citronsaft kan vara mycket effektiv preventiv terapi för människor som är benägna att få njursten. Denna metod är känd som ”Lemonadterapi.”

Hur citronsyra skyddar mot njursten?

Citronsyra hämmar stenbildning och samtidigt bryter upp små stenar som börjar ta form. Med andra ord, desto mer citronsyra som är närvarande i urinen , desto mer skyddad är du mot bildande av ny njursten.

Experter förklarar att citronsyra gör urinen mindre gynnsam för bildandet av stenar. Denna syra hindrar små stenar från att bli ”problemstenar” genom att belägga dem och förhindra annat material från att fästa och bygga på stenarna.

Citroner och limefrukter är frukter som innehåller stora mängder citronsyra.
De farmakologiska doser av citronsyra som förskrivs som kaliumcitrat är extremt effektiva vid behandling av stenar.

Öka dina njurars hälsa med bara en halv kopp av denna dryck.

Det rekommenderas att dricka ½ kopp ren citronsaft per dag. Det vill säga samma mängd citronsyra som i farmakologisk terapi.

Drick lite på morgonen och lite på kvällen.

DELA gärna med dina vänner och bekanta på Facebook!