Den magiska drycken mot magkramper och gaser! Och det smakar så gott!

3051

Många av oss lider av uppsvälld mage och gaser. Magbesvär, smärtsamma magkramper och upprörda tarmar … alla dessa problem orsakas genom att mat inte tuggas ordentligt , då får vi mer luft i magen än nödvändigt.

Många kryddor och örter hjälper matsmältningen, och folk som har dessa problem rekommenderas att använda dessa typer av kryddor och örter.

Men den största effekten för att minska dessa störningar har tillskrivits örter som är rika på eteriska oljor, och även dessa örter har en possitiv inverkan på vår matsmältning.

De hjälper till i skapandet av enzymer som förbättrar matsmältningen, och några av dem som nämns är ingefära, anis, mynta och timjan.

För att maximera deras lugnande effekt, bör de kombineras med kamomill, och dessutom om du lägger till yoghurt, tillsammans med skivor av ananas, som är rikt på enzymer, får du en drink som kommer att underlätta matsmältningen och som håller dig fräsch hela dagen .

Här är receptet som hjälper dig att bli av med matsmältningsproblem:

1 kopp kylt kamomillte
1 kopp jordgubbar
1 kopp ananas i bitar
1 yoghurt
1 tesked honung
1 kopp isbitar
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills den är slät. Efter blandning, lägg blandningen i ett glas och njuta av denna uppfriskande hälsosamma dryck.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!